Šodien prezentēs Mežaparka Lielās estrādes otrās atjaunošanas kārtas būvprojektu Ziņas

Šodien prezentēs Mežaparka Lielās estrādes otrās atjaunošanas kārtas būvprojektu

Trešdiena, 30 maijā, 2018

Šodien plkst.11 Rīgas domē tiks prezentēts Mežaparka Lielās estrādes otrās atjaunošanas kārtas būvprojekts, informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Prezentācijā piedalīsies projekta izstrādātāji, arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis, vairākas Rīgas domes un Latvijas Nacionālā kultūras centra amatpersonas, kā arī sadarbības partneri un nozaru eksperti.

Darbs pie Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanas tika sākts pēc tam, kad 2016.gada 11.martā Rīgas dome un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Mežaparka Lielās estrādes būvniecības pirmā kārta ekspluatācijā tiks nodota šī gada 18.jūnijā, īsi pirms XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem.

Kā vēstīts, kopējās Mežaparka estrādes pārbūves pirmās kārtas izmaksas ir aptuveni 26,74 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Pirmās kārtas būvniecības darbus, kas paredz jauna skatītāju laukuma izbūvi, pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība "LNK, RERE", kas sastāv no SIA "RERE Būve" un AS "LNK Industries".

Pēc estrādes skatītāju daļas atklāšanas 2018.gada 18.jūnijā tiks sākti gatavošanās darbi Dziesmu svētkiem, pēc kuriem estrādē drīkstēs rīkot pāris koncertus. Viens no tiem 17.augustā būs grupas "Prāta vētra" koncerts. Savukārt jau no 20.augusta sāksies pašas estrādes demontāža un gatavošanās jaunās estrādes būvniecībai.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas