Par vairāk nekā 26 miljoniem eiro trim Rīgas skolām cels jaunas piebūves Ziņas

Par vairāk nekā 26 miljoniem eiro trim Rīgas skolām cels jaunas piebūves

Ceturtdiena, 24 maijā, 2018

Rīgas domes šodien atbalstīja ieceri trim Rīgas skolām - Rīgas Angļu ģimnāzijai, Rīgas Klasiskajā ģimnāzijai un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijai - celt jaunas piebūves, kur varēs apgūt dabaszinātnes, izmantojot inovatīvas informācijas tehnoloģijas.

Kopumā šim mērķim paredzēts tērēt 26,2 miljonus eiro. No tiem vairāk nekā 8,1 miljonu eiro apmērā plānots piesaistīt kā ERAF fonda līdzfinansējumu.

Projekta mērķis ir pie trim Rīgas ģimnāzijām izbūvēt jaunas telpas, lai nodrošinātu audzēkņiem iespēju apgūt ķīmiju, fiziku, bioloģiju, dabas zinības, robotiku un informātiku ergonomiskā mācību vidē. Telpas tiks aprīkotas ar skolotāja un audzēkņu darbam nepieciešamo tehnoloģisko aprīkojumu, kurā tiks izmantoti inovatīvi informācijas un komunikāciju tehnoloģijas risinājumi.

Lai ģimnāzijās radītu inovatīvu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju mācību vidi, projekta īstenotāji veikuši situācijas izpēti, kā arī konsultējušies ar tehnoloģiju nozares ekspertiem.

Plānots, ka projekta īstenošanas laikā tiks ņemtas vērā ģimnāziju šī brīža un nākotnes vajadzības, tāpēc ir paredzēts izmantot dažādas modularitātes pakāpes tehnoloģiskos risinājumus, kas skolotājiem un audzēkņiem radīs iespēju maksimāli izmantot jaunās telpas, kurās paredzēts ierīkot arī auditorijas, lasītavas, grāmatu glabātuves, garderobes, darba telpas skolotājiem un dažāda veida palīgtelpas. Projektus ir plānots īstenot līdz 2020.gadam.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē