VIDEO PADOMI: Kāpēc māju būvniecībai jāizvēlas Fibo keramzītblokus Aktuālie padomi

VIDEO PADOMI: Kāpēc māju būvniecībai jāizvēlas Fibo keramzītblokus

Trešdiena, 23 maijā, 2018

Sākās būvniecības sezona un aktualizējas jautājums – no kā labāk celt māju? Viens no ātrākajiem mājas sienu būvniecības veidiem ir keramzīta bloki Fibo.

Jaunās paaudzes Fibo Efekt blokiem ir iestrādāti 10 mm gropes rievas savienojumi, kas ļauj precīzāk savienot blokus un būvēt bez mūrjavas izmantošanas vertikālajās šuvēs.

Šāds risinājums būvniekiem:

  • par 10-15 % samazina mūrjavas patēriņu,
  • atvieglo taisnas sienas izbūvi,
  • ļauj izveidot gludāku mūra virsmu un samazina nepieciešamo apdares materiālu daudzumu
  • par 10-15 % samazina mūrēšanas procesu un apdares darbu veikšanu.

Pateicoties FIBO Efekt bloku porainajai struktūrai – tiem ir zema ūdens absorbcija, līdz ar to pat pie augsta gaisa relatīvā mitruma, pēc būvniecības procesa, tos nav nepieciešams ilgstoši žāvēt. Tas atvieglo darbu veikšanu rudenī un pavasarī, jo materiāls ātri atdos mitrumu.

Fibo atbilst ugunsdrošības klasei A1 un Fibo Efekt sienām ir labi skaņas izolācijas rādītāji. Sienu biezumiem no 100 līdz 300 mm ar apmetumu no abām pusēm skaņas izolācija ir 43-57 dB. Pēc vieglbetona materiālu noturības testa rezultātiem, FIBO Efekt bloku salizturība ir 50 cikli.Lai gan Fibo bloki skaitās salīdzinoši viegls materiāls, tiem ir 3 MPa vai 5 MPa spiedes izturība, kas nodrošina līdz trīs stāvu ēku nesošo sienu konstrukcijas.

FIBO bloki ir videi draudzīgs un ekoloģiski tīrs materiāls – tie ir noturīgi pret ķimikāliju iedarbību, nesatur kaitīgus savienojumus un neveido ne pelējumu, ne puvi.

FIBO bloki ir mehāniski izturīgi, tie nedrūp transportēšanas laikā, neradot liekus materiāla zudumus.

Saint-Gobain, FIBO bloku ražotājs Baltijas tirgū, piedāvā pilnu FIBO sistēmas produktu klāstu, kurā ietilpst Fibo Efekt bloki, U-veida bloki, aiļu pārsedzes, starpsienu bloki un pamatu pēdas bloki.

Vairāk: https://www.e-weber.lv 

Kontaktinformācija: 67323803, 

info@saint-gobain.com

Jana Zaščerinska @jana_zascerinska
Mārketinga speciāliste SAINT-GOBAIN CELTNIECIBAS PRODUKTI SIA
6 gadu 1 mēnesis 24 dienas portālā
Bija online 30 jūlijā 14:26
Meklētājs būvniecības nozarē