Jau nākamnedēļ atzīmēs tirdzniecības centra Akropole spāru svētkus Ziņas

Jau nākamnedēļ atzīmēs tirdzniecības centra Akropole spāru svētkus

Piektdiena, 27 aprīlī, 2018

Tirdzniecības centrs "Akropole" nākamnedēļ atzīmēs spāru svētkus, informēja tirdzniecības centra pārstāvji.

Pasākumā tiks atzīmēta apjomīgāko ēkas konstrukciju pabeigšana, kurā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Lietuvas vēstnieks Latvijā Artūrs Žurausks, "Akropolis Group" vadītāja Saule Zabuļonīte, tirdzniecības centra "Akropole" vadītājs un "Akropolis Group" valdes loceklis Kaspars Beitiņš, Eiropas "Benoy Studio" vadītājs Roberts Bišops un SIA "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

"Akropoles" spāru svētki norisināsies ceturtdien, 3.maijā, plkst.13, Maskavas ielā 257b, Rīgā.

Kā ziņots, jauno tirdzniecības un izklaides centru "Akropole" plānots atvērt 2019.gadā. Tā kopējā platība būs 98 000 kvadrātmetru, no kuriem aptuveni 9000 kvadrātmetru aizņems augstas klases biroju telpas. "Akropolē" darbosies arī kinoteātris, tostarp IMAX kino, slidotava, īpaša izklaides zona, restorāni un boulinga zāle.

Tirdzniecības un izklaides kompleksā būs aptuveni 1500 jaunu darbavietu. Paredzētas aptuveni 2500 autostāvvietas, tiks iestādīti 700 jauni skujkoki, lapu koki un krūmi, kā arī vairāki simti citu augu.

Kopējās investīcijas "Akropoles" būvniecībā plānotas 177 miljonu eiro apmērā, no kurām 60% tiks finansēti ar "SEB bankas" aizdevumu 106,5 miljonu eiro apmērā, padarot to par lielāko "SEB bankas" izsniegto aizdevumu tās vēsturē.

Lai iedzīvotāji varētu sasniegt tirdzniecības centru, tiks uzbūvēta jauna estakāde no Dienvidu tilta, kā arī veikti citi transporta plūsmas uzlabojumi, piemēram, paplašinot Salaspils ielu, izveidojot jaunas iebrauktuves no Slāvu un Salaspils ielām, kā arī uzlabojot sabiedriskā transporta piekļuvi centram.

Tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" būvniecības ģenerāluzņēmējs ir SIA "Merks". "Akropoles" ēkas tehnisko projektu ir izstrādājis arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA "Būvuzraugi LV".

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru "Akropolis" Kauņā, kuru 2008.gadā iegādājās Vācijas fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas