LIEPĀJA: Par promenādes torņa būvniecību vēl lems Ziņas

LIEPĀJA: Par promenādes torņa būvniecību vēl lems

Pirmdiena, 23 aprīlī, 2018

Par digitālo Jūrniecības muzeja ekspozīciju un tās attēlu pārraidīšanai būvējamo 10 metru augsto un, domājams, dekoratīvo torni pie vecā muitas nama Liepājas dome vēl lems. Sagaidāms, ka tas varētu notikt nākamajā sēdē maijā – "Kurzemes Vārdam" teica domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Jau vēstīts, ka domes sēdē, kura notika ceturtdien, bija paredzēts izskatīt šo jautājumu un deputātiem bija jāizšķiras, vai projektu turpināt vai ne. Tā izmaksas dramatiski pieaug – no sākotnēji domātiem apmēram 300 tūkstošiem eiro līdz pašreiz prognozētam vairāk nekā pusmiljonam eiro, turklāt pašlaik tiek lēsts, ka ļoti ievērojami var pieaugt pašvaldības tēriņi šajā projektā – no sākotnēji plānotiem 30 tūkstošiem eiro līdz apmēram 250 tūkstošiem. Apmēram 50 procentus izdevumu segtu ES struktūrfondi.

Attīstības pārvaldei bija nepieciešams veikt labojumus lēmuma projektā, bet tos līdz domes sēdei nepaspēja saskaņot ar atbildīgo jomu pārstāvjiem, domes priekšsēdētāja vietniekiem Gunāru Ansiņu un Ati Deksni, – skaidroja G. Ansiņš. "Līdz ar to tas kā normāls jautājums virzīsies uz domes sēdi un deputātiem būs iespēja paust gala viedokli par to," teica G. Ansiņš.

Avots: liepajniekiem
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē