Atvērts jauns restorāns Art Deco stilā Ziņas

Atvērts jauns restorāns Art Deco stilā

Ceturtdiena, 5 aprīlī, 2018

Tuvojoties Latvijas simtgadei un iedvesmojoties no viena no senākajiem tirdzniecības centriem Baltijā - Galerija Centrs - vēstures, Double Coffee ir atvēris jaunu restorānu Art Deco stilā.

“Mēs esam gandarīti, ka mums tika dota tik vienreizēja iespēja kā dāvāt Latvijai jaunu satikšanās un maltītes vietu, kas saistīta ar 30. gadu kultūru, kurā valda Art Deco šarms un elegance. Nepilnu 3 mēnešu laikā mūsu komanda, sadarbojoties ar interjera dizaineri Guntu Lapiņu, telpā ienesa sajūtas ar vēstures elpu! Tas nav aprakstāms vārdos, tāpēc esiet laipni aicināti pie mums baudīt šo īpašo atmosfēru,” saka ģenerāldirektors Rūdolfs Melnis.

Jau kopš 1938. gada t/c Galerija Centrs ir vienīgais tirdzniecības centrs Rīgā ar tik senu vēsturi, kultūras ieguldījumu un popularitāti vietējo iedzīvotāju un tūristu vidū. Tolaik valdīja izteikts Art Deco stils. Tāpēc Double Coffee, ambīciju pārņemti, izveidoja savu vēsturisko ieguldījumu rīdziniekiem un pilsētas viesiem.

“Esam priecīgi par jauno Double Coffee - restorāna pārdomātais interjers ar vēsturiskajiem elementiem un atsaucēm uz Art Deco noteikti būs iecienīta vieta kafijai pirms teātra vai operas, kā arī ērta un patīkama tikšanās vieta visas dienas garumā. Turklāt, vēsturiskās interjera detaļas nav vienkārši stilizētas, bet radītas, rūpīgi izpētot Armijas Ekonomiskā veikala interjeru, piemēram, kāpņu koka paneļi ir gandrīz tādi paši, kādi tie šajā vietā bija pirms teju 80 gadiem, arī lielās griestu lampas ir rūpīgi atjaunotas un greznojas jaunajā restorānā,” saka t/c Galerija Centrs direktore Zita Siliņa.

Double Coffee remontdarbus uzsāka šī gada 8.janvārī, un īpaša uzmanība tika pievērsta interjeram. Interjera mēbeles, gaismekļi, detaļas, motīvi, ornamenti, toņi, materiāli, formas un sajūtas aizgūtas no Art Deco stila raksturīgākajām iezīmēm. Turklāt sienu un trepju daļas panelējuma motīvs, bāra letes forma, kā arī grīdas seguma paterns aizgūts no Galerijas Centrs vēsturiskajām liecībām. Īpaša uzmanība tika pievērsta ēkas vēsturiskajiem griestu gaismekļiem, lai tie atkal spētu priecēt mūs un pilsētas viesus. Kopējais finansiālais ieguldījums restorāna izveidē sasniedz 240 tūkst. eiro.

Restorāns atrodas t/c Galerija Centrs 1.stāvā ar ieeju gan no tirdzniecības centra, gan no Vaļņu ielas. Restorāns ir izvietots 2 stāvos – pieklusinātā gaisotnē pagrabstāvā un elegantajā 1.stāvā. Tajā ir 95 sēdvietas, taču jau no maija sākuma tiks uzstādīta arī āra terase. Restorāns atvērts katru dienu no plkst. 09:00 līdz 22:00.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas