PADOMI: Kā izvēlēties piemērotākās kāpnes mājai Aktuālie padomi

PADOMI: Kā izvēlēties piemērotākās kāpnes mājai

Trešdiena, 4 aprīlī, 2018

Kāpņu izvēle ir atbildīgs un svarīgs uzdevums. Kāpnes var būt viens no skaistākajiem akcentiem mājas dizainā. Lai izvēlētos savam mājoklim piemērotākās kāpnes, aicinām izvērtēt sekojošus faktorus: kāpņu izgatavotāja konsultācija, budžets un vieta.

Konsultācija

Lai uzzinātu, vai vēlamais kāpņu risinājums būs piemērotākais, svarīgi veikt precīzus aprēķinus un izstrādāt kāpņu vizualizācijas pirms kāpņu pasūtīšanas. To vislabāk paveiks kāpņu izgatavotājs.

Konsultācijas laikā, kāpņu izgatavotājs veic precīzu uzmērīšanu un izrunā ar klientu nianses. Klients konsultācijas laikā var uzdot visus sev interesējošos jautājumus par kāpņu izgatavošanu un montāžu, izrunāt vēlamo dizainu un materiālu specifikāciju. Pēc konsultācijas tiek sagatavotas kāpņu vizualizācijas, kuras tiek saskaņotas ar klientu.

Budžets

Kāpņu cenas ir atkarīgas no izvēlētajiem materiāliem un kāpņu izgatavošanas sarežģītības pakāpes. Mugurkaulkāpnes, kurām balsts tiek izgatavots pagriezienā, būs laikietilpīgāks un sarežģītāks process. Savukārt, kāpnēm, kur balsts ir taisns - izgatavošanas laiks būs ātrāks un cenas ziņā draudzīgāks.

Lai sarunas ar kāpņu izgatavotāju būtu produktīvākas, būtu svarīgi saprast kāpnēm atvēlēto budžetu. Tādējādi kāpņu izgatavotājs varēs piedāvāt piemērotāko risinājumu, ņemot vērā budžetu un kāpņu laukumu.

Vieta

Kāpnēm atvēlētajai vietai bieži ir svarīgākā nozīme kāpņu izvēlē. Tieši kāpņu laukums (platums, garums, augstums) būs noteicošais faktors, kādas kāpnes iederēsies. Ja kāpņu laukums ir liels un plašs, tad kāpņu varianti ir dažādi: mugurkaula kāpnes, U-veida kāpnes, zigzag kāpnes, taisnās kāpnes vai vītņu kāpnes. Savukārt, ja kāpņu laukums ir neliels, tad veiksmīgāk iederēsies nelielas vītņu kāpnes.

SIA Metinātava pieredze

Bieži konsultējam klientus telefoniski un ar e-pastu starpniecību. Saņemot e-pastā vai WhatsAppā kāpņu laukuma izmērus un foto, kā arī vēlamo kāpņu dizaina foto, varam sagatavot aptuveno kāpņu izgatavošanas un montāžas piedāvājumu. Ja nosauktā cena atbilst klienta budžetam, tiek veikta precīza uzmērīšana un vizualizāciju izstrāde.

Kāpņu pasūtījuma gadījumā, vizualizācijas tiek iekļautas kāpņu izgatavošanas cenā. Savukārt, ja klients vēlas tikai konsultāciju un vizualizācijas, ir iespējams samaksāt tikai par šo pakalpojumu.

Attēlos ir apskatāmas SIA Metinātava meistaru izgatavotās un uzstādītās kāpnes. Ja ir jautājumi par kāpņu izgatavošanu un montāžu, droši zvaniet: 29333002 vai rakstiet: metinatava@gmail.com

Vairāk darbi apskatāmi FB lapā un mājas lapā: http://metinatava.lv/galerija/kapnes/

Jānis Varlamovs @metinatava_sia
Īpašnieks
6 gadu 5 mēnešu 27 dienu portālā
Bija online 24 maijā 12:05
Meklētājs būvniecības nozarē