Tukums: Sāk jaunas tiesu ēkas būvniecību Ziņas

Tukums: Sāk jaunas tiesu ēkas būvniecību

Piektdiena, 30 martā, 2018

Tukumā tika uzsākta jaunas tiesu ēkas būvniecība, tās pamatos iemūrējot kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, pavēstīja Tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāja Inguna Preisa, Zemgales rajona tiesas priekšsēdētāja Līga Ašmane un vietniece Adrija Kasakovska, kā arī Tukuma mērs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam"), Tiesu namu aģentūras vadītāja Santa Sausiņa un būvniecības uzņēmuma "VELVE" vadītājs Ainārs Leitēns.

"Latvijas simtgades gadā Zemgales rajona tiesas ēka Tukumā iegūs jaunu veidolu. Esošās ēkas iekšējo telpu pārbūve un vēl arī jaunas ēkas būvniecība ļaus divreiz palielināt tiesas vajadzībām paredzēto telpu platību," sacīja Rasnačs.

Projekta mērķis ir nodrošināt tiesas darba organizāciju un tiesas pieejamību apmeklētājiem mūsdienu prasībām atbilstošos apstākļos. Jaunbūvē tiks iekārtotas vairākas tiesas sēžu zāles, kas būs aprīkotas ar modernām tehnoloģijām, tostarp, videokonferences un skaņas ierakstu iekārtām, kā arī tiesu telpas būs pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Vienlaikus jauno tiesas telpu izveidē tiks ņemtas vērā mūsdienu prasības tiesu ēku plānojumam - tiesnešu darba zona tiks funkcionāli nodalīta no publiskās jeb apmeklētāju zonas, uzsvēra ministrs. Pateicoties esošo telpu pārbūvei un jaunas ēkas celtniecībai, Zemgales rajona tiesas telpas Tukumā plānots paplašināt līdz 1 500 kvadrātmetriem.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas