Izsludināts konkurss - Sieviete arhitektūrā, dizainā, būvniecībā Ziņas

Izsludināts konkurss - Sieviete arhitektūrā, dizainā, būvniecībā

Otrdiena, 13 martā, 2018

Otro gadu pēc kārtas Latvijā izsludināts konkurss ''Sieviete arhitektūrā, dizainā, būvniecībā'', kam var pieteikties līdz 12.aprīlim.

Konkursa mērķis ir popularizēt sabiedrībā aktīvas sievietes, profesionāles, kuras sniegušas īpašu ieguldījumu arhitektūras, dizaina un būvniecības procesos savās valstīs vai ārpus tās un piedalījušās pilsētu, ēku dizaina tapšanas procesu realizēšanā, veicināšanā vai pasūtīšanā.

Konkursā kopumā ir sešas nominācijas - "Sieviete - arhitektūras pasūtītāja vai pasūtīšanas veicinātāja", "Sieviete - būvniecības pasūtītāja vai pasūtīšanas veicinātāja", "Sieviete - dizaina pasūtītāja vai pasūtīšanas veicinātāja", "Sieviete - arhitekte", "Sieviete - būvniece" un "Sieviete - dizainere".

Katrā nominācijā tils piešķirta viena galvenā godalga - dizainera radīta balva. Par nozīmīgiem sasniegumiem katrā nominācijā tiek pasniegtas vēl divas balvas.

Konkursa organizators ir biedrība "Building Design and Construction Council", bet tā patrons ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja vadītāja Māra Lāce.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 6 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas