Rīgā notiks seminārs par energoefektivitāti daudzdzīvokļu ēkās un līdzfinansējuma piesaisti Ziņas

Rīgā notiks seminārs par energoefektivitāti daudzdzīvokļu ēkās un līdzfinansējuma piesaisti

Otrdiena, 6 martā, 2018

Šodien plkst.17.30 Rīgā, Doma laukumā 4, "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") telpās notiks Ekonomikas ministrija (EM) un "Altum" rīkotais semināru par pieejamo Eiropas Savienības (ES) fondu un valsts atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās.

"Altum" Rīgas reģiona vadītāja Diāna Karacejeva norādīja, ka patlaban "Altum" īsteno divas vērienīgas valsts atbalsta programmas energoefektivitātes jomā. Būtisks jaunums ir "Altum" energoefektivitātes programma uzņēmumiem. Programmā uzņēmumiem pieejams finansējums līdz 500 000 eiro dažādiem energoefektivitātes pasākumiem. Piemēram, lai iegādātos jaunas, enerģiju taupošas ražošanas iekārtas, apgaismojuma atjaunošanai, apkures un kondicionēšanas sistēmām. Ir aprēķināts, ka veicot investīcijas modernākās iekārtās, uzņēmumi var panākt tiešām būtisku enerģijas ietaupījumu - nomainot apgaismojumu pat līdz 50%. Tāpat "Altum" ar ES fondu līdzekļiem turpina programmu daudzdzīvokļu mājām, kas šobrīd strauji uzņem ātrumu visā Latvijā. Patlaban ir saņemti gandrīz 300 grantu pieteikumi. Veicot mājas atjaunošanu, iedzīvotāji var ietaupīt līdz pat 50% no kopējā mājas siltumenerģijas patēriņa, uzsvēra Karacejeva.

Seminārā aicināti piedalīties namu pārvaldīšanas uzņēmumu, dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvji, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākie.

Semināra laikā klātesošie varēs uzzināt par atbalsta programmas "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās" nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanas aspektiem, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanas aspektiem un būvniecības darbu veikšanas iepirkuma procedūras organizēšanu. Semināros piedalīsies arī Latvijas komercbanku pārstāvji, kas informēs par banku nosacījumiem finansējuma saņemšanai daudzdzīvokļu ēku atjaunošanai. Pasākumu varēs vērot arī interneta tiešraidē EM mājaslapā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas