PADOMI: Koka grīdu restaurācija ar savām rokām - 8 veidi Aktuālie padomi

PADOMI: Koka grīdu restaurācija ar savām rokām - 8 veidi

Piektdiena, 2 martā, 2018

Ēvelēti grīdas dēļi ir praktiska izvēle, tai nepieciešama tikai tīrīšana ar putekļu sūcēju un viegla mitrā tīrīšana, lai izskatītos labi. Ir daudzas metodes vecās koka grīdas atjaunošanai – lūk, 8 no tām. Ievērojiet šos padomus, lai ar mazām izmaksām restaurētu veco koka grīdu.

1. Skandināvu stils

Skandināvu stils būs piemērots, ja Jums ir veca priedes vai ozola koka grīda, pamēģiniet pielietot tādu stilu un grīdas dēļus noklāt ar plānu caurspīdīgas lakas kārtu. Parasti laka tiek klāta uz noslīpētiem dēļiem, lai iegūtu gaišāku krāsu. Plānu kārtu izmanto, lai akcentētu koka faktūru. Galvenais, neaizmirstiet kārtīgi noslīpēt dēļus un grīdas remonts dzīvoklī izdosies par visiem 100%.

2. Nokrāsot grīdu baltā krāsā

Mājām, kur vajadzīga spilgtāka krāsa, nav nekā labāka par gaismu atstarojošu virsmu un baltas krāsas grīdu. Pat dēļus ļoti sliktā stāvoklī var vienā mirklī pārveidot, izmantojot baltu krāsu, tāda grīda piešķirs telpai mūsdienīgu izskatu.

Izvēlieties speciālo krāsu koka grīdu remontam, lai pēc krāsošanas virsma nebūtu pārāk slidena. Esiet gatavi katru nedēļu tīrīt grīdu ar mitru lupatu un reizēm piekrāsot (ja jums nepatīk skrambas vai izdiluši fragmenti).

3. Vai eleganti pelēkā

Ja melnā būtu pārāk tumša, bet baltā ļoti gaiša krāsa, nokrāsojiet grīdas dēļus pustonī, tādā, kā pelēkais vai gaiši pelēkzilais. Gaišpelēka grīda pārī ar pasteļkrāsas sienām piešķir istabai dziļumu un akcentē interjera priekšmetu pievilcību.

4. Lakota grīda

Lakoti dēļi – tas ir viens no nodilumizturīgākajiem variantiem, runājot par koka grīdām. Vairums grīdas laku satur poliuretānu, kas noklāj koksni ar ūdensnecaurlaidīgu kārtu. Apdare variējas no spīdīgas līdz matētai un būvniecības veikali piedāvā plašu sortimenta klāstu, pajautājiet konsultantam (protams, ja viņa padomus uzskatāt par kompetentiem).

Lakotai apdarei ir trūkumi, ja grīdas virsma ir bojāta vai ļoti nolietojusies -  punktveida remontu ir ļoti grūti veikt. Labākais variants tādā gadījumā ir lakas kārtas restaurācija visā istabā.

5. Atgriežamies pie melnā

Ja telpā ir pārāk daudz dabiskās gaismas vai jūs vēlaties tumšu nokrāsu, lieliski derēs dēļi melnā krāsā. Melnas grīdas piedod dramatismu un lieliski saskan ar tumša koka mēbelēm.

Ļoti uzmanīgi izvēlieties tādu variantu, kā zināms, melnas glancētās grīdas ir ļoti grūti uzturēt ideālā stāvoklī. Atcerieties, ka uz tumšiem dēļiem ir ļoti labi redzamas dzīvnieku spalvas, tāpēc esiet uzmanīgi, ja jums ir suns vai kaķis ar gaišām spalvām!

6. Ievaskot grīdu ar vasku

Tradicionālo koka grīdu cienītāji izvēlas nemainīt dēļu sākotnējo izskatu. Vasks satur dabisku eļļu maisījumu, tādu, kā linu, saulespuķu, lai pasargātu koksni.

Vaska pārklājums tiek uzklāts ar veltnīti tikai vienā virzienā. Pēc divām kārtām grīda iegūs nodilumizturīgu pārklājumu, kuru ir viegli uzturēt ideālā stāvoklī. Tādas metodes trūkums ir tas, ka diezgan bieži jāveic kosmētiski labojumi.

7. Pārejam uz tumšo pusi

Lai iegūtu tumšu grīdu, kas parāda koksnes šķiedras, ir jāveic pāris eksperimenti. Tas nav vienkāršs process un nepieciešams testēt dažādu veidu laku uzklāšanu uz noslīpētajiem dēļiem, lai redzētu, kura radīs vēlamo gala krāsu (tādus testus var veikt vietās uz grīdas, kur turpmāk stāvēs mēbeles).

Jāeksperimentē arī ar lakas koncentrāciju, lai iegūtu vajadzīgās piesātinātības krāsu. Iespējams, ka pat jāsajauc vairāki toņi kopā. Lai redzētu galīgo krāsu, laka  jāatstāj līdz pilnīgai nožūšanai.

8. Vecināta grīda

Ja jūs neesat vienaldzīgs pret vintāža stila grīdām, var eksperimentēt ar finiša apdari. Izmēģiniet metodes, kuras izmanto, lai vecinātu mēbeles: vaska uzklāšana dažās vietās (lai novērstu krāsas pielipšanu šajās vietās) vai krāsas uzklāšana vairākās kārtās pēc tam nokasot, lai izceltu kontrasta krāsas zem tās. Pamēģiniet restaurēt koka grīdu patstāvīgi, rezultāts noteikti Jūs iepriecinās!

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas