Olainē izveidots jauns vides objekts, kas veltīts pilsētas jubilejai un valsts simtgadei Ziņas

Olainē izveidots jauns vides objekts, kas veltīts pilsētas jubilejai un valsts simtgadei

Sestdiena, 3 martā, 2018

Olainē izveidots jauns vides objekts "Sākums", kas ir dāvana pilsētas iedzīvotājiem un viesiem Olaines dzimšanas dienā un Latvijas valsts simtgadē.

Tas izvietots pilsētas centrā pie pašvaldības ēkas Zemgales ielā, lai ik dienu atgādinātu par svarīgāko, visa pamatu un sākumu: dabu, spēcīgu ģimeni, bērnību un tautu. Vides objekts sastāv no četriem metāla rāmjiem, kuros redzamas dzērvenes, ozols un bērns šūpolēs, ko tur mātes un tēva rokas, informē Olaines novada pašvaldībā.

"Strādājot pie darba skicēm, man bija svarīgi akcentēt lietas, ko tik bieži uztveram par pašsaprotamām. Pirmkārt, Latvijas skaisto dabu, tās spēku augt un atjaunoties, purvu kā Olaines rašanās vietu ar tā skaistumu un vērtību un, visbeidzot, mūs pašus, pieaugušos, kas ikdienas darbu dunā atrod laiku prieka mirkļiem ar bērniem," stāsta vizuālā risinājuma izstrādātājs Artis Aleksandrovs ("Art Design").

Ar šo vides objektu pašvaldība turpina dažādot pilsētvidi un radīt jaunas apskates un satikšanās vietas, akcentēt tās vērtības un skaistumu, skaidro pašvaldības pārstāvji.

Avots: aprinkis
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas