VID un Būvmateriālu ražotāju asociācija aktualizē sadarbību ar mērķi mazināt izvairīšanos no nodokļu nomaksas Ziņas

VID un Būvmateriālu ražotāju asociācija aktualizē sadarbību ar mērķi mazināt izvairīšanos no nodokļu nomaksas

Piektdiena, 23 februārī, 2018

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule un Būvmateriālu ražotāju asociācijas izpilddirektors Leonīds Jākobsons ceturtdien parakstīja aktualizēto vienošanos par sadarbību ar mērķi mazināt apstrādes rūpniecībā strādājošo komersantu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja VID.

Plānots, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksāšanai, tādējādi samazinot negodīgas konkurences iespējas šajā nozarē.

Atkārtoti noslēgtās sadarbības vienošanās ietvaros Būvmateriālu ražotāju asociācija apņēmusies veikt visus nepieciešamos pasākumus, kas vērsti uz asociācijas biedru pienākuma - noteiktajā termiņā un pilnā apmērā veikt nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu samaksu - izpildi.

Asociācija arī apņēmusies sniegt VID informāciju par metodēm, kādas atsevišķi komersanti izmanto, lai izvairītos no nodokļu nomaksas, un ar to saistītajiem pārkāpumiem, kā arī par savām aktivitātēm apstrādes rūpniecības nozares darbības sakārtošanā. Tāpat asociācija apņēmusies iepazīstināt biedrus ar VID sniegto informāciju par jaunāko VID praksi tiesību aktu piemērošanā un jauniem iestādes pakalpojumiem.

VID, ņemot vērā asociācijas sniegto informāciju, apņēmies izstrādāt un izmantot efektīvas nodokļu administrēšanas metodes, lai īstenotu parakstītās vienošanās mērķi, kā arī asociācijas sniegto informāciju par nodokļu nemaksāšanu apņēmies izmantot nodokļu administrēšanas procesā, uzskatot, ka sniegtajai informācijai ir augsta ticamības pakāpe. VID arī apņēmies informēt asociāciju par dienesta darbībām un normatīvajiem aktiem, kas vērsti uz apstrādes rūpniecības nozares sakārtošanu, kā arī par jaunāko VID praksi tiesību aktu piemērošanā un jauniem VID pakalpojumiem.

Aktualizētā vienošanās arī paredz regulāras VID un asociācijas pārstāvju tikšanās un diskusijas par aktuāliem nodokļu normatīvo aktu piemērošanas un nozīmīgākajiem asociācijas biedrus interesējošiem jautājumiem.

Vienošanās stājās spēkā no tās parakstīšanas brīža un būs spēkā nenoteiktu laiku.

Iepriekšējā VID un Būvmateriālu ražotāju asociācijas vienošanās tika parakstīta 2011.gada 8.februārī. Būvmateriālu ražotāju asociācija bija viena no pirmajām, kas parakstīja šāda veida sadarbības vienošanas ar VID.

Kopumā šobrīd ir spēkā 23 VID un uzņēmēju biedrību parakstītas vienošanās ar mērķi uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi, veicinot godprātīgu nodokļu nomaksu, godīgas konkurences apstākļus, kā arī kopīgi cīnīties ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas un "aplokšņu algām".

Būvmateriālu ražotāju asociācija dibināta 2010.gada 19.februārī. Tajā apvienojušies Latvijas lielākie būvmateriālu ražotāji ar nolūku veicināt valsts atbalstu nozarei gan iekšējā, gan eksporta tirgos, rosināt vietējo materiālu izmantošanu būvniecībā un ieviest vienotus būvmateriālu kvalitātes standartus, stiprinot Latvijā ražotu būvmateriālu reputāciju.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas