Mūkusalas ielas promenādes rekonstrukcijas izmaksas pieaugušas par 170 409 eiro Ziņas

Mūkusalas ielas promenādes rekonstrukcijas izmaksas pieaugušas par 170 409 eiro

Otrdiena, 20 februārī, 2018

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam Mūkusalas ielas krasta promenādes rekonstrukcijai papildus nepieciešami 170 409 eiro.

Projekta realizācijai 2014.gadā tika piešķirti 220 000 eiro, ņemot vērā tā brīža būvniecības izmaksas. Taču, kā skaidroja Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Oksana Dumpe, sākot faktisko projektēšanu, ir izkristalizējušās reālās darbības izmaksas gan krasta stiprinājumu, gan hidrobūvju izbūvei, kā arī Salu tilta un Nacionālās bibliotēkas projektu integrācijai projektā un citām darbībām.

Viņa norādīja, ka izmaksas nav pieaugušas tāpēc, ka "departaments kaut ko būtu vilcis garumā", bet izmaksu apmēri vienkārši kļuvuši skaidrāki, jo ir veikti konkrēti aprēķini vairākiem darbiem.

Finansējumu projektam plānots piešķirt no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem, kura pārpalikums uz šī gada 1.februāri ir 1,03 miljoni eiro. No šī finansējuma tiks realizēti vēl trīs projekti, kopsummā par 241 500 eiro.

Pērn Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūves metu konkursā uzvarēja SIA "Ruume arhitekti" sadarbībā ar SIA "Baltex Group" un balvā saņēma 8000 eiro.

Kā ziņots, metu konkursa teritorija bija Mūkusalas ielas krasta promenāde posmā no Akmens tilta līdz Salu tiltam aptuveni divu kilometru garumā un aptuveni 18 hektāru platībā. Tā ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs" aizsardzības zonas daļa, kā arī atrodas UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas "Rīgas vēsturiskais centrs" aizsardzības zonā.

Patlaban Mūkusalas promenāde atrodas degradētā stāvoklī. Galējo lēmumu par finansējuma piešķiršanu pieņems Rīgas dome.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas