Par 2,6 miljoniem pārbūvēs Jūrmalas Sporta skolas peldbaseina ēku Ziņas

Par 2,6 miljoniem pārbūvēs Jūrmalas Sporta skolas peldbaseina ēku

Pirmdiena, 19 februārī, 2018

Par 2,6 miljoniem eiro plānots veikt 1990.gadā ekspluatācijā nodotās Jūrmalas Sporta skolas peldbaseina ēkas pārbūvi, pastāstīja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Viņa informēja, ka kopš ēkas nodošanas ekspluatācijā 1990.gadā tajā nav veikti pasākumi ēkas energoefektivitātes uzlabošanai un ēkas telpas ir nolietojušās.

Sporta skolas peldbaseina ēka ar pāreju ir savienota ar Jūrmalas pilsētas Mežmalas vidusskolu, kuras korpusi tika nosiltināti 2015.gadā. "Veicot pārbūvi peldbaseina ēkai, tiks uzlabots visa ēku kompleksa un pilsētas kopējais vizuālais izskats, kā arī uzlabotas mācību telpas un līdz ar to arī sporta nodarbību kvalitāte skolēniem," sacīja Leite.

Par ēkas pārbūves projekta izstrādi un būvprojekta realizācijas laikā veicamo būvdarbu autoruzraudzību Jūrmalas dome ir noslēgusi līgumu ar uzņēmumu SIA "Būvdizains". Šobrīd izstrādāts būvprojekta minimālais sastāvs, kurš iesniegts Jūrmalas pilsētas būvvaldē būvatļaujas ar projektēšanas nosacījumiem saņemšanai.

Kā norādīja pašvaldības pārstāve, pārbūves laikā plānots veikt būvdarbus ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai - ārsienu, grīdas pārsegumu un jumta siltināšanu, logu un durvju nomaiņu, ventilācijas, apkures, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pārbūvi, kā arī realizēt ēkas pārbūves risinājumus, pārbūvējot inženierkomunikācijas, ēkas telpas un teritorijas labiekārtojumu.

Leite norāda, ka projekta kopējās izmaksas paredzētas 2,6 miljonu eiro apmērā, no kā pašvaldības finansējums plānots 2,1 miljona eiro apmērā, Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 471 800 eiro un valsts budžeta dotācija 12 500 eiro apmērā.

Projekta iesniegšanas termiņš finansējuma saņemšanai varētu būt šī gada jūnijs un būvdarbus plānots īstenot gada laikā no līguma noslēgšanas.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas