Kad tiks uzsākts Brasas tilta remonts? Ziņas

Kad tiks uzsākts Brasas tilta remonts?

Otrdiena, 30 janvārī, 2018

Tas notiks šosezon: darbi tiks uzsākti aprīlī – maijā. Pašlaik tiek pabeigta projektēšanas stadija. Kā portālam Rīga.lv pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departaments, tiek plānoti konstrukcijas nostiprināšanas darbi, jo tilts pašlaik ir ļoti sliktā tehniskajā stāvoklī.

Bojātās ceļa konstrukcijas tiks demontētas - segums, hidroizolācija, margas, borti un barjeras, tā vietā tiks izbūvētas jaunas Tiks mainīts arī segums uz tilta piebraucamajiem ceļiem, kāpnes, lai ērta piekļuve būtu visiem, kā arī apgaismojums un citas detaļas. Tas viss tiks organizēts tā, lai pēc iespējas mazāk traucētu XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem.

Tāpat tiek plānots atjaunot ceļa segumu – uz braucamās daļas tiks uzklāts asfalts, vietās, kuras šķērso sliedes, bruģi nomainīs pret betona segumu, kas būs ērtāks autobraucējiem.

Tilts tiks nedaudz paplašināts, bet ne uz braucamās daļas rēķina, bet gan trotuāra. Jo galvenais uzdevums ir nevis palielināt celtspēju, bet gan nodrošināt drošu satiksmes kustību. Tilta rekonstrukcijas ietvaros tiks nomainīti kanalizācijas lūku vāki, tiltam tiks uzstādīts jaunas margas

Remontdarbu laikā tramvaju kustība noritēs pa vienām sliedēm. Lai autovadītājiem nebūtu jāstāv sastrēgumos, ieteicams būtu meklēt apvedceļus.

Atsevišķu infrastruktūru velobraucējiem izveidot neizdosies, bet tie velosipēdisti, kuri plāno izmantot veloceliņu Centrs – Mežaparks, tiltu varēs šķērsot pa trotuāru.

Tāpat pavasarī-vasarā tiks uzsākts arī Deglava tilta un Krasta ielas remonts no “Lido” līdz Salu tiltam un visas Salu tilta estakādes. Tiek plānots jau šogad uzsākt visus Vanšu tilta remonta sagatavošanās darbus. Pilsētas centrā tiks remontēta arī Merķeļa iela un Kalpaka bulvāris, kā arī atlikušais Brīvības ielas posms no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam. Saprotams, ka trīs vasaras mēnešos iekļauties nevarēs, jo apjoms ir liels. Tāpēc gan šogad, gan nākamgad remonti sāksies jau aprīlī un maijā, ja ļaus laikapstākļi, un turpināsies līdz septembrim un pat oktobrim.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 8 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas