Grantu programmas “Atspēriens” rudens konkursā saņemti 74 pieteikumi Ziņas

Grantu programmas “Atspēriens” rudens konkursā saņemti 74 pieteikumi

Piektdiena, 28 oktobrī, 2016

Rīgas domes un Swedbank grantu programmas “Atspēriens” rudens konkursā saņemti 74 pieteikumi.

Tos plānots izvērtēt aptuveni mēneša laikā. Pieteikumu iesniegšana noslēdzās pirmdien, 2016.gada 24.oktobrī. Jau ziņots, ka grantu programmas „Atspēriens” konkursā jauniem uzņēmējiem ir iespēja saņemt finansiālu atbalstu līdz pat 15 000 eiro uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstīšanai.

Lai uzvarētu konkursā, uzņēmējdarbības idejai jābūt dzīvotspējīgai ilgtermiņā.

Papildus punktus vērtēšanā iespējams iegūt, ja tai piemīt augsta konkurētspēja, tiek izmantots kāds unikāls tehnoloģisks risinājums, tai ir lielas eksporta iespējas un tā atbilst kādai no Rīgas prioritārajām nozarēm – transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (īpaši: datoru, elektronisko un optisko iekārtu, metālizstrādājumu, koksnes, koka un korķa izstrādājumu, pārtikas un dzērienu ražošana), informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, būvniecība.

Kopš 2009. gada grantu programmai “Atspēriens” pieteikušies 1575 dalībnieki (uz 24.10.2016.), 132 saņēmuši finansiāli atbalstu. To vidū ir tādi populāri uzņēmumi kā Andžeja Grauda Bungu skola  SIA „REMIX GROUP” (www.bunguskola.lv), Latvijā izstrādātas audio sistēmas ražotāji SIA „Certes Technologies” www.certestechnology.com), kabeļveikborda aprīkojuma ražotāji SIA „BSA PROJECTS” (www.whitelinewakefeatures.com), veselīgu pārtikas produktu ražotājs SIA”Smartfood”(www.thebeginnings.lv), digitālā aģentūra, kas specializējas papildinātās realitātes izstrādē SIA „Overly” (overly.lv), biotehnoloģiju un konsultāciju uzņēmums SIA „InCell”(www.in-cell.eu) bērnu apģērbu ražotāji SIA “HEBE” (www.hebe.lv) u.c.

Grantu programmas „Atspēriens” konkurss šogad notiek jau 16. reizi. Katru gadu tiek organizēti divi konkursi – viens pavasarī, otrs – rudenī. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē