Rīga: Kuri pagalmi tiks remontēti 2018. gadā? Ziņas

Rīga: Kuri pagalmi tiks remontēti 2018. gadā?

Otrdiena, 19 decembrī, 2017

Rīgas dome 2018. gadā turpinās iekšpagalmu remontdarbus. Nākamā gada budžetā šiem mērķiem paredzēti 4 miljoni eiro.

Tiek plānots labiekārtot pagalmus Pļavniekos, Ķengaragā, Dārzciemā, Dzirciemā, Bolderājā, Iļģuciemā, Torņakalnā, Juglā, Vecmīlgrāvī, Teikā, Purvciemā un Sarkandaugavā.

Šogad remontdarbi veikti 15 Rīgas apkaimēs, tostarp Ķengaragā, Pļavniekos, Purvciemā, Imantā, Iļģuciemā, Juglā un citās pilsētas vietās. Saremontēti ceļi 80 adresēs.

Šogad pagalmu remontiem atvēlēti četri miljoni eiro. Vairāki pagalmi tika asfaltēti, citos ieklāts bruģis.

Katru gadu Rīgas dome pagalmu revitalizācijas programmas ietvaros remontē starpkvartālu piebraucamos ceļus un saved kārtībā tām blakus esošās teritorijas. Prioritāri ir tie ceļi, kuriem ir servitūts vai liela noslodze. Tomēr ir jāsaprot, ka pašvaldība remontē tikai tos ceļus, kuri atrodas pašvaldības pārvaldībā. Tāpat prioritāri ir tie ceļi, kas ved uz izglītības un medicīnas iestādēm. Ja ceļi un trotuāri jūsu pagalmā šķērso privātīpašumu, tad par to tehnisko stāvokli atbildību uzņemas to īpašnieks.  Ja jūsu pagalma ceļi un trotuāri šķērso privātīpašumu, tad par to tehnisko stāvokli atbildīgi ir tā īpašnieki. Uzzināt, kam pieder zeme, uz kuras atrodas ceļš, iespējams apkaimes izpilddirekcijā.

Šogad iekškvartālu remonti kopumā noritēja 15 Rīgas apkaimēs, tostarp Ķengaragā, Pļavniekos, Purvciemā, Imantā, Iļģuciemā, Juglā un citur, nodrošinot atjaunotu piebraucamo ceļu izbūvi apmēram 80 adresēs. Šogad šiem mērķiem Rīgas domes bija atvēlējuši četrus miljonus eiro. Iekšpagalmu ielas tiek gan asfaltētas, gan bruģētas.

Kā ziņots, 2012. gadā Rīgas dome sāka īstenot apjomīgu pilsētas iekškvartālu sakārtošanas programmu. Tā turpināsies līdz tiks izremontēti visi iekšpagalmi, kur pašvaldība, atbilstoši normatīvajām prasībām, drīkst ieguldīt savus līdzekļus. Kopumā šiem mērķiem kopš programmas sākšanas pašvaldība atvēlējuši vairāk nekā 25 miljonus eiro.

 

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 18 dienu portālā
Bija online 19 maijā 12:32
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas