Daugavpils: Pieņems lēmumu par Ruģeļu mikrorajona lokālo plānojumu Ziņas

Daugavpils: Pieņems lēmumu par Ruģeļu mikrorajona lokālo plānojumu

Trešdiena, 13 decembrī, 2017

Ruģeļu ciemats ir viens no jaunākajiem pilsētas mikrorajoniem. Tas tika celts plānotās Daugavpils HES strādnieku iemitināšanai. Elektrostacija netika uzcelta, bet ciemats auga. Tur parādījās ne tikai daudzstāvu ēkas, bet arī privātmāju sektors.

Neapbūvētas vietas, kuras bija paredzētas sadzīves infrastruktūras izveidošanai, veikalu un kultūras nama celtniecībai, 20 gadu laikā aizauga ar krūmiem, bet ciemata iedzīvotāji šeit iemina takas, lai ātrāk nokļūtu no autobusu pieturas līdz savām mājām.

Ja vasarā iet pa šīm takām ir droši, tad ziemā ir tumšs un neērti.

Gājēju celiņu apgaismojuma ierīkošana prasa lielus naudas ieguldījumus, pašu komunikāciju, ielu, piebraucamo ceļu un to infrastruktūras plānojumu.

Un liekas, ka lieta sāka virzīties – 7. decembrī Attīstības komitejā un Finanšu komitejā tika izskatīts jautājums par mikrorajona teritorijas lokālās plānošanas sākšanu.

Uz šī lokālā plāna pamata izstrādās ielu un piebraucamo ceļu, gājēju un veloceliņu, kā arī zaļo zonu un skvēru projektu.

Tātad, šīs neapdzīvotās un, var teikt, pamestās zonas grasās iekopt. Tiks izskatīts jautājums par iespējamo autobusu pieturas pārvietošanu tā, lai blakus stāvošo māju iedzīvotājiem būtu ērti līdz tai nokļūt.

Kad būs ielas, tas būs iespējams. Jau esošās gājēju takas pie mājām netiks asfaltētas, jo tās izveidojās haotiski.

Domes Komiteju sēdēs deputāti nolēma, ka mikrorajons ir pelnījis mūsdienīgu, ērtu plānojumu. Galīgo lēmumu par šiem projektiem pieņems deputāti kārtējā Domes sēdē. Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā sola, ka, veidojot lokālo plānu, ņems vērā mikrorajona iedzīvotāju vēlmes. Par publiskās apspriešanas oficiālo sākumu, kura ilgst 4 nedēļas, paziņos papildus, bet jau tagad savus priekšlikumus var atstāt Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā, Raiņa ielā 28.

Avots: tv.daugavpils.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas