Instrukcija pa soļiem: Vasarnīcas restrukturizācija un renovācija Aktuālie padomi

Instrukcija pa soļiem: Vasarnīcas restrukturizācija un renovācija

Trešdiena, 22 novembrī, 2017

“Remontē, būvē un iekārto kopā ar speciālistiem” – tā ir profesionāļu, kuri strādā Latvijas vienotajā būvniecības kopienā un kurus ir apvienojis portāls buvbaze.lv., devīze.

Mēs garantējam mūsu klientiem augstu darba kvalitāti un produktivitāti. Mēs nebaidāmies no savām garantijas saistībām, jo mūsu komandā strādā profesionāļi. Veicot plaša spektra darbus būvniecības, remonta, dizaina un labiekārtošanas jomā, mēs atrodam efektīvu risinājumu Jūsu nodomu īstenošanai un piedāvājam speciālistu sagatavotus projektus mūsu projektu katalogā.

Vasarnīcas restrukturizācija un renovācija

Sveicināti, vēlreiz!

Šoreiz pasūtītājs nodeva mūsu rīcībā vasarnīcu ar kopējo platību 180 kvadrātmetri, kur Andrejam Meteļskim un viņa celtniecības uzņēmumam ”ManaPirts.lv” bija jāveic šādi darbi:

  • Atjaunot ēkas fasādes daļu, proti: demontēt “savu laiku nokalpojušo” vagondēli ar rāmi un izolāciju, un nomainīt to;

  • Izlīdzināt logus pa fasādes līniju;

  • Izjaukt veco slēgtā tipa terasi un uzstādīt jaunu, atvērtu atbilstoši klienta projektam;

  • Noņemt no jumta novecojušo šīferi, atjaunot spāres un pārklāt ar metāla dakstiņiem.

Un tā, ķeramies pie darba!

Atjaunojam fasādi

Sākumā, protams, mēs demontējam veco, sapuvušo vagondēli un latojumu, kā arī noņemam “pieredzējušo” vates izolāciju, kas kombinēta ar lupatām un polistirolu.

Un tā, ķeramies pie darba!

1. Solis.

Gar perimetru mēs apšujam māju ar 12 mm biezu koka šķiedru ISOPLAAT, paralēli liekot tvaiku izolējošu materiālu un kā galveno siltinājumu – vati 150 mm biezumā. Visu pārklājam ar vēju izolējošu plēvi. Tad uzstādām vertikālu koka latojumu, izmantojot 40*25 dēli. Tādējādi šis latojums kalpos ne tikai kā pamats saidingam, bet arī pildīs ventilējamās fasādes funkciju, izveidojot vēja spraugu.

2. Solis.

Mēs kopā ar klientu esam iepriekš vienojušies par fasādes apšuvumam izmantojamo materiālu, piedāvājot tam izvēlēties:

  • klasisko vagondēli;

  • eirovagondēli;

  • koka block-house 45

  • koka block-house 21.9

Izvēle tika izdarīta par labu pēdējam variantam, pateicoties kam mājas fasāde izskatīsies tā, it ka būtu salikta no nelieliem noapaļotiem baļķiem.

Tomēr, pirms sākt tieši montāžu, materiālam ir nepieciešama iepriekšēja apstrāde. Katram dēlim tika veikta trīspakāpju krāsošana.

  • ar grunti;

  • aizsargājoša impregnēšana;

ar klienta izvelētu gaišu ceriņkrāsas toni.

3. Solis.

Tagad ir īstais laiks uzsākt beigu posmu. Uzsitam sagatavotos dēļus block-house `21 latojuma, sākot no apakšas. Starp citu, block-house dēļu iekšpusē izzāģētās siles nodrošina to noturību pret deformēšanos, kā arī papildu ventilāciju.

Papildus apakšā mēs uzstādām nelielu metāla buferi, kurš izgatavots pēc pasūtījuma. Tas novērsīs lietus laikā šļakatu nokļūšanu uz sienām.

4. Solis.

Visus fasādes stūrus nosedzam ar pulētu collas dēli ar noapaļotām malām, kas ir iepriekš nokrāsots klienta izvēlētajā tumši brūnajā tonī. Krāsu risinājuma izmantošana ļauj mums panākt papildu dekoratīvo efektu. Kārtīgi hermetizējam visus savienojumus.

Izlīdzinām logus

Kad tika pabeigti apdares ar block-house darbi, kļuva skaidrs, ka esošās logu atveres ir nepieciešams pārvietot uz ielas pusi, jo tie nesader kopā ar jaunizveidoto fasādi. Tas, protams, ir loģiski, jo mēs esam ievērojami palielinājuši tās platumu, pateicoties kvalitatīvajam siltumizolācijas slānim un pašu block-house dēļu noapaļotajai formai. Tāpēc mēs tos nedaudz pārvietojam, tādējādi izlīdzinot atbilstoši fasādes līmenim.

 

Mainām jumtu

Vispirms noņemam novecojušo šīferi un novērtējam rāmja sistēmas stāvokli, kura, kā izrādījās, arī jāmaina. Tāpēc sakām pilnīgu tās atjaunošanu.

1. Solis.

No jauna uzstādām spāres un latojumu. Siltinām ar vati 200 mm biezumā, pārklājam ar tvaika un hidroizolācijas materiāliem.

Vēja kārbu uzstādām pie fasādes 90° leņķī, apsitam ar klasiska tipa dēļiem un krāsojam tumši brūnā tonī. Abās kārbas pusēs tiek montēts ventilācijas režģis, kurs nodrošina dabisku ventilāciju.

2. Solis.

Pārklājam jumtu ar tumši brūnas krāsas metāla dakstiņiem RR-32. Uzstādām noteksistēmu.

 

Jaunā terase

Neapšaubāmi, ka kopā ar demontāžas pamatdarbiem mēs arī demontējām iepriekšējo slēgto terasi. Rezultātā mums palika tikai grīdas gulšņi un “virs galvas debesis”. Sākām būvēt jaunu terasi ar kopējo platību aptuveni 22 km2.

 

1. Solis.

Izgatavojot galveno rāmi pulētiem koka baļķiem 100*120, mēs ievērojami paplašinām ieejas zonu līdz 1,2 m. Nožogojuma elementus izgatavojam no tādiem pašiem pulētiem koka baļķiem , bet mazāka izmēra: 100*50. Visu konstrukciju krāsojam jau mums pazīstamajā tumši brūnajā tonī.

2. Solis.

Terases grīdas segumam mēs izmantojam cietkoksnes grīdas dēļus. Nostiprinot to uz fundamenta kārbas gulšņiem, atstājam to dabiska krāsā saskaņā ar klienta lēmumu.

Terases cokola daļai arī tiek izveidots koka apšuvums.

 

3. Solis.

Augša pārsegu pārklājam ar metāla dakstiņiem RR-32 tumši brūnā krāsā, bet no iekšpuses apsitam ar klasisko vagondēli, apstrādājot to tikai ar laku un tādējādi saglabājot dabisko gaišo toni.

Starp citu, mēs neaizmirsām arī par terases apgaismojumu, zem apdares rūpīgi novietojot divām griestu lampām paredzētos vadus.

 

Augstas kvalitātes zīme

Pabeiguši objektā darbu pusotra mēneša laikā, mēs ar lepnumu novietojam uz tā mūsu nemainīgo firmas zīmi “ManaPirts.lv”, kura dod mūsu klientiem 100% kvalitātes garantiju.

 

Mēs ceram, ka mūsu sagatavotais materiāls Jums noderēja. Vēl vairāk interesantas informācijas Jūs atradīsiet mūsu sadaļā “Publikācijas”, ka arī kategorijā “Aktuāli padomi”.

Portāls buvbaze.lv apvieno profesionāļus 

Būvniecības kopienas buvbaze.lv vienotās platformas ietvaros mēs apvienojam visas Latvijas būvniecības sabiedrības. Mums jau ir :

  • reģistrēti vairāk nekā 3500 speciālisti un sabiedrības;

  • pievienoti vairāk nekā 100 000 preču un pakalpojumu;

  • vairāk nekā 120 000 tenderu Latvijas un ES teritorijā ar kopējo budžetu vairāk nekā 3 miljardi eiro.

Ja Jūs vēlaties profesionāli attīstīties un nepārtraukti saņemt pasūtījumus, reģistrējieties būvniecības kopienā un pievienojieties mums!

Deniss Metelskis @dmetelskis
https://www.buvbaze.lv/dmetelskis/
8 gadu 2 mēneši 29 dienu portālā
Bija online 09 aprīlī 19:30
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas