PADOMI: Idejas kā dekorēt sienu gar kāpnēm Aktuālie padomi

PADOMI: Idejas kā dekorēt sienu gar kāpnēm

Sestdiena, 18 novembrī, 2017

Ja Tavā mājoklī ir kāpnes, tad visticamāk, ka sev esat uzdevuši tieši šo pašu jautājumu, ko iesākt ar sienu gar kāpnēm? Siena gar kāpnēm veido lielu tukšu laukumu, kas optiski telpu padara vienmuļu, it īpaši gadījumos, ja arī kāpnes ir neitrālas, vienkāršas. Tādā situācija prasās sienu “atdzīvināt”. Visvienkāršākais un šādos gadījumos visbiežāk izmantotais risinājums ir ģimenes bilžu galerija. Šeit var eksperimentēt gan ar to daudzumu, izvietojumu, gan ar rāmīšu dizainu un lielumu. Šāds risinājums padara sienu interesantāku, piešķirot tai tekstūru un pavada ar pozitīvām emocijām, kāpjot pa kāpnēm, kā mājiniekus tā arī ciemiņus. 

Vēl viens izplatīts risinājums ir dekorēt sienu izmantojot ķieģeļflīzes. Mūsdienās to dizaina daudzveidība un pieejamība dod iespēju veidot interesantas un oriģinālas sienu apdares risinājumus. Vienīgi izmantojot ķieģeļflīzes ir jāņem vēra apkārtējais iekārtojums un noteicošais stils, lai veidotos harmonisks interjera iekārtojums. Svarīgs nosacījums šeit ir apgaismojumam. Domājot par šādu risinājumu savam interjeram, svarīgi ņemt vērā gaismas daudzums telpā. Nepietiekošā apgaismojumā siena var izskatīties pārāk drūma un nomācoša. Šādā gadījumā ķiegelflīzi var izmantot tikai nedaudz, kā galveno pamatu, piemēram, izvēloties tapeti.

Starp citu ne vienmēr uz sienas ir kaut kas jānovieto. Pašas kāpnes var kalpot kā galvenais akcents telpā, bet sienu var noklāt ar kādu neitrālu vai spilgtāku krāsas toni. Pateicoties tam, ka cilvēkiem patīk eksperimentēt, ir vēl citi veidi, kā šo pašu sienu padarīt izteiksmīgāku. Zemāk ir neliels apkopojums ar pāris oriģinālām idejām. Iespējams kāda no tām iedvesmos jaunām pārvērtībām arī Tevi. 

Avots: telpudizains.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas