Piešķirts papildu finansējums 6,8 miljoni eiro atbalstam energoefektivitātei un vietējo AER izmantošanai centralizētajā siltumapgādē Ziņas

Piešķirts papildu finansējums 6,8 miljoni eiro atbalstam energoefektivitātei un vietējo AER izmantošanai centralizētajā siltumapgādē

Trešdiena, 15 novembrī, 2017

Ministru kabineta šā gada 14. novembra sēdē atbalstīts Ekonomikas ministrijas ierosinājums piešķirt papildu finansējumu 6 805 775 eiro atbalstam centralizētās siltumapgādes energoefektivitātes paaugstināšanai un vietējo AER izmantošanai, kas ļaus sniegt atbalstu visiem šīs ES fondu atbalsta programmas pirmajā atlases kārtā iesniegtajiem projektiem, kas iesnieguši programmā noteiktajiem nosacījumiem atbilstošu projektu.

Atbalsta programmas pirmajā projektu iesniegumu atlases kārtā, kas norisinājās līdz šā gada 17. jūlijam, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) saņēma 85 projektu pieteikumus, kuru ietvaros pieprasītais finansējums par 6 805 775 eiro pārsniedza sākotnēji plānoto Kohēzijas fonda finansējuma apmēru (35 miljoni eiro).

Lai veicinātu investīcijas centralizētās siltumapgādes sektorā un sniegtu atbalstu visiem atbalsta programmas pirmajā atlases kārtā iesniegtajiem projektiem, kas atbilst programmas noteiktajiem nosacījumiem, Ekonomikas ministrija rosināja piešķirt papildu finansējumu, pārdalot to no citās atbalsta programmās neizmantotā finansējuma.

Kā zināms, atbalstu centralizētās siltumapgādes sistēmas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem sniedz CFLA. Atbalsts siltumapgādes komersantiem energoefektivitātes pasākumu īstenošanai pieejams kā grants (dāvinājums) 40% apmērā no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām. Vienam finansējuma saņēmējam un tā saistītajām personām pieejamais maksimālais publiskā finansējuma apmērs ir 8 miljoni eiro.

Detalizēti ar apstiprinātajiem grozījumiem Ministru kabineta 2017. gada 7. marta noteikumos Nr. 135 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.3.1. specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt energoefektivitāti un vietējo AER izmantošanu centralizētajā siltumapgādē” pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanas noteikumi”” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē. Papildu informācija par atbalsta programmu publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

Avots: em.gov.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas