PADOMI: 14 darba rīki, kuriem jābūt ikvienās mājās Aktuālie padomi

PADOMI: 14 darba rīki, kuriem jābūt ikvienās mājās

Trešdiena, 15 novembrī, 2017

Pārliecinies, ka tavā instrumentu kastē ir visi šie darba rīki, kas ir absolūta nepieciešamība ikviena mājās!

Urbis un urbja uzgaļi

Daudzfunkcionāls, ar baterijām darbināms urbis var tikt izmantots ļoti dažādu darbu veikšanai. Iegādājies vairāku veidu uzgaļus, lai tu spētu paveikt visdažādākos darbus, kas varētu rasties.

Uzgriežņatslēga

Tev visdrīzāk nav vajadzīgs vesels uzgriežņatslēgu komplekts – pietiks ar vienu vai divām regulējamām uzgriežņatslēgām.

Āmurs

Sākumā tev pietiks ar diviem āmuriem – vienu smagsvara un vienu vieglsvara āmuru. Dažādiem āra darbiem un lielākiem būvniecības projektiem izvēlies parasto āmuru ar nagu. Smalkāks, viegls āmurs būs piemērots mazāku naglu un piespraužu fiksēšanai.

Pagarinātājs

Vienmēr glabā pagarinātāju pa rokai. Tie ir īpaši noderīgi remonta gadījumā, papildus gaismas pievienošanai tumšākiem istabas stūriem un āra pasākumiem. Zāģis

pagarinātājs

 

Zāģis

Tev ir jābūt vismaz vienam rīkam, ar ko griezt, kas ir lielāks par nazi. Labu zāģi iespējams iegādāties par salīdzinoši nelielām izmaksām, ko varēs izmantot plastmasas un metāla cauruļu, kronšteinu, skrūvju un koka griešanai.

Dažāda veida detaļas

Tev jābūt dažādu naglu, skrūvju un citu detaļu izlasei, lai tās varētu pielietot dažādās situācijās.

Mērlente

Ievelkama, fiksējama mērlente ir neliels rīks, kuram ir tūkstošiem pielietojumu. Tas ir neatņemams rīks, ja, piemēram, ir nepieciešams izmērīt, cik garus aizkarus, paklājus vai mēbeles vajadzētu iegādāties, vai gadījumā, ja vēlies izdekorēt telpu. Vislabāk iegādāties pēc iespējas garāku mērlenti, lai varētu mērīt istabas vai veikt āra darbus.

Universālais nazis

To var izmantot kastu attaisīšanai, precīzu griezumu veikšanai, kā arī kaļķa novēršanai.

Trepes

Jā, tu vari arī vienkārši uzkāpt uz krēsla, bet stabilas trepes būs daudz efektīvākas un labāks palīgs daudziem dažādiem darbiem – ja nepieciešams nomainīt spuldzītes, aizkaru piekāršanai, sienu krāsošanai utt.

Skrūvgrieži

Pat ja tev ir urbis, iegādājies manuālo skrūvgriežu komplektu vienkāršiem darbiem kā slēdža plates pieskrūvēšana vai skapīšu rokturu pieskrūvēšana ciešāk. Iegādājies dažādu veidu skrūvgriežus, vai vienu ar maināmiem uzgaļiem.

Skrāpis / sliepne

Tie ir paredzēti ne tikai špakteļa uzklāšanai. Tie ir ļoti noderīgi, ja nepieciešams noņemt vecas dekoratīvās virsmas vai plēkšņainu virsmu noberšanai.

Plunžeris

Pat ja tu tikai īrē savu mājokli un tev nav ne iespēju, ne vēlmju veikt remontu, tev ir jābūt vismaz šīm rīkam.

plunžeris

Plakanknaibles

Nopērc dažāda veida un izmēru plakanknaibles. Ar tām varēsi paveikt visdažādākos uzdevumus – tās izmanto detaļu turēšanai, vilkšanai, griešanai utt.

Drošības ekipējums

Tev būs nepieciešamas dažas galvenās lietas, kas tevi pasargās remontdarbos. Tev jābūt gumijas cimdiem, ko izmantot tīrīšanas darbos, kā arī izturīgākiem darba cimdiem netīrajiem darbiem un dārza darbiem. Ja tu strādā ar stiklu vai kodīgiem šķidrumiem, tev obligāti vajag aizsargbrilles. Ausu aizbāžņi būs nepieciešami, piemēram, zāles pļāvēja izmantošanas gadījumā. Putekļu maska būs noderīga visos minētajos gadījumos.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Preču atlase pēc tēmas