Nākamgad pašvaldības īpašumu atjaunošanā investēs gandrīz 27 miljonus eiro Ziņas

Nākamgad pašvaldības īpašumu atjaunošanā investēs gandrīz 27 miljonus eiro

Trešdiena, 8 novembrī, 2017

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti atbalstīja Īpašuma departamenta priekšlikumus par gandrīz 27 miljonu eiro investēšanu pašvaldības īpašumu atjaunošanā, lai sakārtotu izglītības, veselības, kultūras un sociālo iestāžu infrastruktūru.

Nākamgad 23 Rīgas izglītības iestādēs par vairāk nekā 6 miljoniem eiro veiks dažāda veida remontdarbus. Turpināsies Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas un Friča Brīvzemnieka pamatskolas 4. kārtas renovācijas darbi. Uzsāksim projektēt jaunu pirmsskolas izglītības ēku Grostonas ielā 6 a un Mežaparka skolu, kas atradīsies zemes gabalā Sudraba Edžus ielā. Arī Jaunciemā ir plānots uzsākt projektēšanas darbus jaunas skolas un sabiedriskā centra izveidei. Lielākie sporta stadioni un aktīvās atpūtas laukumi tiks izveidoti pie Rīgas Imantas vidusskolas, Mežciema pamatskolas un Rīgas 96. vidusskolas.

Energoefektivitātes uzlabošanas un fasāžu siltināšanas darbi tiks veikti septiņās izglītības iestādēs, kopumā atvēlot šiem darbiem 1,62 miljonus eiro. Vēsturisko fasāžu atjaunošanas un dekoratīvā apgaismojuma uzstādīšana tiks veikta Rīgas 49. vidusskolas, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un Rīgas 68. pirmsskolas izglītības iestādes ēkām.

Par 750 tūkstošiem eiro 16 izglītības iestādēm ierīkos jaunu ugunsaizsardzības sistēmu. Savukārt septiņās iestādēs veiks virtuves bloku renovācijas darbus, bet vēl 500 tūkstošu eiro lielas investīcijas tiks ieguldītas sešās skolās, lai nomainītu ūdensvada un kanalizācijas tīklus. Pirmsskolas izglītības iestāžu ēku telpu atjaunošanai departaments ir paredzējis vienu miljonu eiro lielas investīcijas.

Izlases veida remontdarbi tiks veikti arī ēkās, kurās strādā valsts un pašvaldības policijas, kā arī VUGD darbinieki. Kopumā tam atvēlēti 300 tūkstoši eiro.

Tiks labiekārtota Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Ziemeļi” teritorija, darbi varētu izmaksāt 200 tūkstošus eiro.

Turpināsies Rīgas 1. slimnīcas renovācija, nākamgad Īpašuma departaments tai ir paredzējis 800 tūkstošus eiro lielu finansējumu. Rīgas Dzemdību nama atjaunošanā tiks ieguldīti 300 tūkstoši eiro.

Kultūras iestādēs ir paredzēts investēt 2,3 miljonu eiro. Latvijas Nacionālais teātris nākamgad iegūs jaunus krēslus, bet par līdzās esošās alejas labiekārtojumu izsludinās projektu konkursu „Simtgades vides objekti”. Kultūras un atpūtas centra „Imanta” ēkai uzsāks 1. kārta renovācijas darbus. Lai nodrošinātu vides pieejamību, jaunu liftu izbūvēs kultūras un mākslas centrā „Ritums”.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas