DARI PATS: Dušas paliknis pašu rokām Dari pats

DARI PATS: Dušas paliknis pašu rokām

Otrdiena, 7 novembrī, 2017

Ir nopērkami daudz un dažāda veida dušas palikņi, taču ja vannas istabai paredzētā telpa ir ierobežota un tur nepieciešams ielikt gan dušu, gan vannu, tad ne vienmēr ir pieejami pareizie izmēri, lai viss lieliski varētu tajā ietilpt. Kā izveidot dušas palikni pašam, varēsi uzzināt izlasot šo rakstu.

Iepriekš jau vannas istabā ticis veikts remonts, taču kādreiz tur bijusi tikai vanna, bet dzīvojot mūsu ikdienas steidzīgajā ritmā, reti kad izdodas netraucēti atgulties vannā, daudz ērtāka ikdienas lietošanai protams ir duša, tādēļ to arī ierīkosim.

Pirms sākam izveidot dušas palikni, ir jāizvelk ūdens aizvades traps (kanalizācija), atkarībā cik augsts būs trapa novietojums, tik arī augsta būs dušas palikņa grīda. Vairumā gadījumu, ja vannas istabā neviecam remontu sākot no nulles, kanalizācijas izvada augstums ir stipri ierobežots, tā arī ir mūsu gadījumā, tādēļ trapa augstums no grīdas sastāda 140mm

Kad traps uzstādīts, no 75mm lieliem starpsienas profiliem izveidojam palikņa sānu daļas, kas ir par 70mm augstākas par trapa augšējo daļu, kurus apšujam ar mitrumizturīgajām reģipša loksnēm

Tā kā traps atrodas 140mm augstumā, tad grīdas pamatne jāveido par to nedaudz augstāk, taču būtu neprātīgi un lieki to visu pieliet ar betona masu, tādēļ 100mm no 140mm nosedzam ar grīdai paredzēto putopolistirolu.

Avots: varupats.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas