Jelgavas pilsētā veic vides monitoringu vairākām ēkām Ziņas

Jelgavas pilsētā veic vides monitoringu vairākām ēkām

Ceturtdiena, 2 novembrī, 2017

Jelgavas Sociālo lietu pārvalde sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas pārvaldi, Jelgavas Būvvaldes speciālistiem, Jelgavas Neredzīgo biedrību un vides ekspertiem veica vides monitoringu un apsekoja notāru birojus, Valsts policijas ēku, SEB banku un biroju ēku, kā arī ēka Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 16, kurā atrodas vairākas ārstu prakses. 

Lai arī šajās ēkās cilvēkiem riteņkrēslos pieejams, māmiņām ar ratiņiem to izmantot ikdienā netiek ļauts, tādēļ tiks meklēts kompromiss ar ēkas īpašniekiem, lai šo situāciju tomēr risinātu. Arī policijas ēka, Pētera ielā 5, nav aprīkota ar uzbrauktuvi, bet zvana poga pie durvīm ratiņos sēdošajam nav aizsniedzama. Izskatīt iespējas uzlabot vides pieejamību būtu nepieciešams arī Jelgavas notāru birojiem.

Monitoringa laikā konstatētās nepilnības tika apkopotas un priekšlikumi vides pieejamības pilnveidei tiks nosūtīti ēku īpašniekiem. 

Jelgavas pilsētā vides monitorings tiek veikts ik gadu, kurā vērtē cik pieejami ir objekti, iestādes, dažādas sabiedriskās vietas cilvēkiem, transports cilvēkiem, kuri ikdienā pārvietojas ratiņos, vai kuriem ir redzes problēmas. 

Avots: jelgava.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas