Noslēdzies fotokonkurss “Energoefektivitāte mums apkārt” Ziņas

Noslēdzies fotokonkurss “Energoefektivitāte mums apkārt”

Piektdiena, 20 oktobrī, 2017

 

Fotokonkursa “Energoefektivitāte mums apkārt” laureāti – Māra Prindule, SIA “Salaspils siltums” un Jelgavas pilsētas pašvaldība

 

Ekonomikas ministrijas un žurnāla “Būvinženieris” izsludinātajā fotokonkursā “Energoefektivitāte mums apkārt” no 27 iesniegtajām fotogrāfijām konkursa žūrija izvēlējās trīs laureātus: Māras Prindules, SIA “Salaspils siltums” un Jelgavas pilsētas pašvaldības fotogrāfijas.

 

Konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” žūrijas vadītāja, žurnāla “Būvinženieris” galvenā redaktore Mārīte Šperberga “Šī gada energoefektivitātei veltītais konkurss iepriecināja gan ar daudzveidību, gan ar idejām, atraktivitāti un izdomu. Vieni fotogrāfijās apmācīja jauno paaudzi, citi stāstīja cik paši ir energoefektīvi gan darbā, gan mājās. Vēl kādi lepojās ar jaunajām un atjaunotajām būvēm, kurās dzīvo vai kuru energoefektivitātes risinājumu izstrādāšanā paši piedalījušies. Ļoti iepriecināja, ka foto autori veidoja stāstus: ikdienai, tuvākai un tālākai nākotnei un šos stāstus parādīja fotogrāfijās. Paldies par atsaucību! Varu vien mudināt visu gadu sekot līdzi aktivitātēm, lai nākamā gadā foto konkursam piedāvātu vēl interesantākus foto un oriģinālākus stāstus.”

 

Konkursa laureāte Māra Prindule konkursam iesniedzot savu fotogrāfiju uzsvēra, “Aitu vilna, kam piemīt izcila siltumizolācijas spēja, jau gadsimtiem tiek izmantota ēku siltināšanai. Arī latviešu etnogrāfiskie cimdi, kas adīti no vilnas dzijas, sasildīs ikvienu māju, un cimdos ieadītās rakstu zīmes aizsargās no visa sliktā, nesīs pārticību, laimi un prieku mājas saimniekam”.

 

Konkursa žūrijas vērtējumā 2. vieta piešķirta SIA “Salaspils siltums” iesniegtajai fotogrāfijai un 3.vieta – Jelgavas pilsētas domes iesniegtajam  attēlam.

 

Konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” žūrijas Simpātiju balva tika piešķirta Annai Paturskai.

 

Žurnāls “Būvinženieris” sveica arī savus favorītus – Katrīnu Sproģi un Arti Ramu.

 

Kā rakstījām iepriekš, š.g. 2.oktobrī Ekonomikas ministrija un žurnāls “Būvinženieris” izsludināja fotokonkursu “Energoefektivitāte mums apkārt” un aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju dalīties ar fotogrāfijām, kurās fiksēta energoefektivitāte jebkādos tās aspektos.

 

Konkursa žūrija vērtēja 27 iesniegtās fotogrāfijas. Fotokonkursa uzvarētājus noteica konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” žūrijas vērtējums. Primārais konkursa darbu vērtēšanas kritērijs bija fotogrāfiju atbilstība konkursa tēmai, mākslinieciskais redzējums un darba saturs jeb vēstījums.

 

Savukārt, laikā no 10. līdz 16. oktobrim ikvienam interesentam bija iespēja nobalsot par, viņaprāt, labākajiem konkursa darbiem Ekonomikas ministrijas informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” kontā facebook.com (facebook.com www.facebook.com/dzivosiltak), spiežot pie konkursa darbiem pogu “Man patīk” (jeb Like). Facebook.com lietotājiem visvairāk simpatizēja Egila Maļinovska fotogrāfija un tās vēstījums. Viņam tiks pasniegta Ekonomikas ministrijas Simpātiju balva.

 

Fotokonkursa mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par energoefektivitāti visos enerģijas izmantošanas sektoros  (ēkas, transports, iekārtas u.c.) un aspektos (ekonomiskie, sociālie, vides u.c.) un aicināt iedzīvotājus ik dienu īstenot energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus.

 

Visi konkursam iesūtītie darbi ir publicēti informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” kontā facebook.com (www.facebook.com/dzivosiltak), kā arī tie būs apskatāmi izstādes “Māja. Dzīvoklis” laikā (no š.g. 19.-22.oktobrim) informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” stendā. 

 

Konkurss tika rīkots informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” un konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” ietvaros.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē