PADOMI: Kā tumšu telpu padarīt vizuāli gaišāku Aktuālie padomi

PADOMI: Kā tumšu telpu padarīt vizuāli gaišāku

Trešdiena, 4 oktobrī, 2017

Kā es to varu padarīt šķietami gaišāku? Mazi logi, zemi griesti, dīvaini leņķi — tas viss var likt telpai šķist tumšākai, nekā Tev gribētos. Taču pareizo krāsu izvēle var acumirklī pozitīvi ietekmēt telpas gaišumu.

Vēsākas krāsas sienām palīdz šķietami atkāpties, kas telpu padara vizuāli plašāku un gaišāku. Lai panāktu maksimālu efektu, izvēlies bālus pelēkos, zilos un zaļos toņus.

1) Saglabā vēsas krāsas

Vēsākas krāsas sienām palīdz šķietami atkāpties, kas telpu padara plašāku un gaišāku. Lai panāktu maksimālu efektu, izvēlies bālus pelēkos un zilos toņus.

Saulaina nokrāsa var padarīt gaišāku telpu, kas ir tumša un nespodra: nebaidies izmantot gaišus terakotas vai dzeltenus toņus2) Ienes telpā nedaudz saules gaismas

Ja meklē siltumu, nebaidies izmantot gaišus terakotas vai dzeltenos toņus — saulaina nokrāsa var padarīt gaišāku telpu, kas ir tumša un nespodra. Tomēr uzmanies un nepārblīvē telpu ar brūnām mēbelēm, lai krāsu salikums nekļūtu pārāk uzbāzīgs.

Izvairies no tumšām krāsām uz griestiem — balta krāsa vienmēr ir droša izvēle, taču vari izvēlēties arī citus bālus toņus

3) Nokrāso griestus bālā krāsā

Ja mērķis ir padarīt istabu šķietami lielāku un gaišāku, izvairies no tumšām krāsām uz griestiem. Balta krāsa vienmēr ir droša izvēle, taču vari izvēlēties arī citu krāsu bālus toņus — no zaļiem līdz zeltainiem.

Glancētas krāsas izvēle ir lielisks veids, kā gaismu atstarot atpakaļ telpā — īpaši labi iedarbojas ģipša rozā toņi

4) Atstaro esošo gaismu

Tumšās telpās pēc iespējas vairāk jāizmanto nelielais esošās gaismas daudzums. Glancētas krāsas izvēle ir lielisks veids, kā gaismu atstarot atpakaļ telpā, to padarot šķietami gaišāku. Īpaši labi iedarbojas ģipša rozā toņi.

Nokrāso durvju un logu ailes, grīdlīstes un citu koka apdari gaišās, gaismu atstarojošās krāsās, iespējams, tonī, kas nedaudz kontrastē ar sienu.

5) Neaizmirsti par detaļām

Nokrāso durvju un logu ailes, grīdlīstes un citu koka apdari gaišās, gaismu atstarojošās krāsās, iespējams, tonī, kas nedaudz kontrastē ar sienu. Tas telpai piešķirs struktūru, vienlaikus neatņemot tai gaišumu.

Populārākais ieteikums

Ienes gaismu spītīgi tumšos kaktos, ievietojot telpā gaišas mēbeles vai mēbeles ar spoguļiem un tās kombinējot ar pārdomāti izvietotām lampām.

Avots: sadolin.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 23 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas