30. gadu noskaņās sestdien Siguldā atklās pārbūvēto tiltu pār Gauju Ziņas

30. gadu noskaņās sestdien Siguldā atklās pārbūvēto tiltu pār Gauju

Otrdiena, 19 septembrī, 2017

Sestdien, 23. septembrī, plkst. 12.00 svinīgā ceremonijā tiks atklāts atjaunotais tilts pār Gauju Siguldā, kuram šogad aprit 80 gadi. Novada pašvaldība gan siguldiešus, gan pilsētas viesus aicina sajust 30. gadu atmosfēru, piedalīties lentas griešanā, kā arī nobaudīt īpašu svētku kūku.

Tilta atklāšanā pēc pārbūves tiks radīta 30. gadu noskaņa, atsaucot atmiņā tilta atklāšanu pirms 80 gadiem. Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt 30. gadu Latvijas mūziku un Siguldas Absolventu orķestra skanīgos maršus, izzināt tilta vēsturi avīžpuiku piedāvātajos laikrakstos, kā arī baudīt cienastu no īpaši pasākumam radīta miniatūra Gaujas tilta.
Pasākuma apmeklētājus gaida arī pārsteigumi gaisā un ūdenī. Tāpat kā pirms 80 gadiem, tilta margas greznos Latvijas valsts karogi. Pasākuma apmeklētāju ērtībām būs uzstādītas velosipēdu novietnes, tādēļ, ņemot vērā ierobežoto iespēju pie tilta novietot automašīnas, novadnieki un pilsētas viesi aicināti pasākumu apmeklēt kājām vai ar velosipēdiem.
Paredzēts, ka atklāšanas oficiālajā daļā klātesošos uzrunās satiksmes ministrs Uldis Augulis, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, VAS "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange un SIA "Rīgas tilti" valdes priekšsēdētājs Albins Jasaitis. Lentas griešanas brīdī no plkst. 12.00 līdz 12.10 satiksme uz tilta tiks slēgta.
Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka 1937. gadā būvētais tilts pār Gauju ir vienīgais šāda risinājuma monolīta dzelzsbetona konstrukciju tilts Latvijā. Tā kopējais garums ir 153 metri, bet augstums virs upes pārsniedz 16 metrus.
2016. gadā tika uzsākti darbietilpīgi un sarežģīti tilta pār Gauju pārbūves darbi, lai iedzīvotājiem un Siguldas viesiem radītu mūsdienīgu un drošu infrastruktūru. Tilta būvdarbus veica SIA "Rīgas tilti", un tā būvniecības izmaksas pārsniedza 778 tūkstošus eiro.

Avots: aprinkis.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas