Kaķu namiņs izveidots kādā no Ķengaraga pagalmiem Ziņas

Kaķu namiņs izveidots kādā no Ķengaraga pagalmiem

Sestdiena, 26 augustā, 2017

Pavisam nesen sociālajos tīklos lielu popularitāti iemantoja fotogrāfijas ar kaķu namiņu, kas izveidots kādā no Ķengaraga pagalmiem. Portāls riga.lv tikās ar tās radītāju - pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" sētnieci Natāliju Siņicinu, kura pastāstīja, kāpēc nolēmusi kļūt par kaķu mājiņu arhitekti.

“Patiesībā es neesmu kaķu dāma, es tos, protams, mīlu, bet saprāta robežās. Man vairāk patīk suņi,” stāsta Tatjana, noglāstot savu kompanjonu un uzticīgo draugu Bosju, basethaundu ar izteikti skumjām acīm.

Būt sētniekam arī ir aicinājums

Natālija par sētnieci strādā pirmo gadu. “Neskatoties uz to, ka sētnieku darbs tiek uzskatīts kā zemu kvalificēts, brīvu darba vietu praktiski nav. Es veselu gadu gaidīju, līdz atbrīvojās vieta, un, lūk, beidzot parādījās. Es mīlu savu darbu, nevaru paiet garām atkritumiem, ja tie atrodas teritorijā, kuru mēs neapsaimniekojam,” stāsta Natālija.

Dzīvespriecīgā un enerģiskā Natālija mitinās dzīvoklī, bet vienmēr ir sapņojusi par privātmāju. “Pagalms, kas man tika iedalīts, bija nekopts. Man gribējās, lai mana teritorija būtu skaistākā un sakoptākā, un es sāku rīkoties,” stāsta Natālija.

Kā tika būvēta kaķu mājiņa

“Vispār es vēlējos vienkāršu pasaku namiņu. Bet pēc tam nodomāju – ja to būvēt, tad lai tā vismaz kādam dod reālu un jūtamu labumu. Nolēmu, ka būvēšu to pagalma kaķiem,” stāsta Natālija.

Visus būvmateriālus Natālija ieguva… blakus atkritumu konteineriem. Vecs, salauzts plaukts, putuplasts no sadzīves tehnikas, mājas dekora elementi un bērnu rotaļlietas, mākslīgie ziedi dekorācijām. “Vienīgi nācās vēl par 50 eiro nopirkt materiālus jumtam. Jā, summa man ir liela, bet nevar tā apstāties pusceļā,” stāsta Natālija, atverot kaķu mājas dekoratīvos slēģus.

“Tikai viena padzīvojusi kaimiņiene bija pret manām mākslinieciskajām izpausmēm. Pārējiem patīk. Kaimiņi atnesa dažādas detaļās, kas varētu noderēt, atnesa zāli, ko iesēt izmīdītajā laukumā pie mājiņas. Bet nezinu, vai tā izaugs – tur vienmēr staigā cilvēki, fotografējas ar mājiņu, bērni atver slēģus,” ar lepnumu stāsta Natālija. Intervijas laikā garām paiet jaunā māmiņa, kura apstiprinoši pamāj ar galvu – jā, mums ļoti patīk!

Puķu dobes un paštaisīti soliņi

Bez gleznainās kaķu mājiņas Natālija no pieejamiem materiāliem izveidojusi ērtu soliņu, kuru viņa nolikusi bērzu birzī. Vēl vienu viņa izveidojusi no vecām riepām. Pirmo ir iecienījusi Inga, kura nesen pārcietusi insultu. “Es nevaru daudz pastaigāt, bet gribas paelpot svaigu gaisu. Iznāku šeit, pasēdēt un papļāpāt ar garāmejošajiem kaimiņiem,” stāsta Inga.

Blakus soliņam atrodas liels celms un atkritumu tvertne.

“Savedu kārtībā arī puķu dobi – tai ir tikai trīs mēneši, puķes vēl nav kārtīgi ieaugušas. Šeit bija nolaista zeme. Es nogriezu vīnogulājus, uzstādīju skulptūras, iestādīju rozes un ceriņus. Man ir ļoti patīkami, ka iedzīvotājiem patīk mans darbs un viņi man par to pasaka paldies,” dalās Natālija.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 29 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas