Daugavpils “Esplanādes” stadionā sākušies rekonstrukcijas darbi Ziņas

Daugavpils “Esplanādes” stadionā sākušies rekonstrukcijas darbi

Ceturtdiena, 24 augustā, 2017

Futbolistu senais sapnis piepildījies – stadions “Esplanāde” jau drīzumā kļūs par pilnvērtīgu treniņu un spēļu laukumu! Kopš otrdienas šajā laukumā iesākušies rekonstrukcijas 1. kārtas darbi. Tiek plānots, ka oktobra otrajā pusē laukumam būs jauns segums un apgaismojums.

Stadions “Esplanāde” futbola draugiem un cienītājiem pēdējos gados asociējies ar ļoti nekvalitatīvu un pat dzīvībai bīstamu laukumu. Tā segums vairākās vietās bijis katastrofālā stāvoklī un tajā bija bīstami aizvadīt spēles, jo pastāvēja liela traumu gūšanas iespēja.

Jau 2016. gada nogalē futbola sabiedrība uzsāka aktīvu darbu stadiona rekonstrukcijas projektu izstrādē, kas beidzot vainagojusies ar panākumiem. Pateicoties Latvijas Futbola federācijas un Latvijas valdības piešķirtajiem līdzekļiem, kā arī, protams, Daugavpils pašvaldības atbalstam, 2017. gada 22. augustā stadionā “Esplanāde” tikuši sākti pirmie darbi pie stadiona rekonstrukcijas.

Sākotnēji tika plānots, ka darbi tiks iesākti vēl vasaras pirmajā pusē, taču dažādu iemeslu dēļ visas nepieciešamās atļaujas tika saņemtas tikai šīs nedēļas sākumā.

Stadiona rekonstrukcijas 1. kārtā tiks veikti visi nepieciešamie darbi, lai stadions turpmāk būtu drošs gan futbolistiem, gan tā apmeklētājiem. Tiks nomainīts vairāk nekā 10 gadus lietotais laukuma segums pret jaunu un modernu mākslīgo segumu. Tiks nomainīts norobežojošais žogs, kurš turpmāk laukuma sānos būs sešus, nevis trīs metrus augsts, savukārt laukuma stūros žoga augstums sasniegs deviņus metrus.

Tiks nomainīts arī stadiona apgaismojums. Ja iepriekš stadiona apgaismojums bija tikai nedaudz lielāks par 50lx, tad turpmāk tas būs 220lx, bet nākotnē plānots jaudu palielināt līdz pat 350lx.

Daugavpils pilsētas dome jau tuvākajā laikā plāno izsludināt iepirkumu uz rekonstrukcijas 2. kārtu. Rekonstrukcijas 2. kārtā paredzēts izbūvēt skatītāju tribīnes 1500 skatītājiem, ģērbtuves spēlētājiem, tiesnešiem, kā arī inventāra noliktavu. Papildus tiks uzstādīta filmēšanas platforma, stadiona apskaņošanas ierīces, kā arī palielināta apgaismojuma jauda.

Avots: daugavpils.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas