Mūsdienīgs balkons - vieta atpūtai Aktuālie padomi

Mūsdienīgs balkons - vieta atpūtai

Ceturtdiena, 24 augustā, 2017

Strukturēts grīdas segums

Ja vēlaties uz balkona radīt dabiskas ārtelpas efektu, vislabāk grīdas segumam izmantot terases dēļus vai mākslīgo zālienu. Terases dēļiem nav nepieciešami sagatavošanas darbi un tie atgādina par ārpilsētas dzīvi, atvērtām verandām un dārza svētkiem. Savukārt mākslīgais zāliens, papildināts ar  dzīvajiem augiem un vasaras puķēm podiņos, radīs  dabas klātbūtnes sajūtu un ienesīs jūsu mājoklī vasaru cauru gadu.

“Gudrs” apgaismojums

Apgaismojums ir lielisks palīgs noskaņas radīšanai. Āra sienas laternas, stāvlampas, spotlampas un veselas spuldzīšu virtenes var novietot pa visu perimetru vai pat iemontēt grīdā. Mazs balkons izskatīsies plašāks, ja jaudīgu gaismas avotu novietos pie sienas. Sienas svečturi un virtenes rada romantisku gaisotni, lampas ar dekoratīvu abažūru noskaņo relaksācijai pēc darbdienas, savukārt spotlampas papildinās interjeru haitekstilā.

Pārdomāts iekārtojums

Tieši telpas iekārtojums būs tas, kas noskaņos uz atpūtu un relaksāciju. Nav vajadzīgs daudz – pāris ērtu krēslu, zems dīvāniņš vai sēžammaisi un neliels kafijas galdiņš dzērienu, augļu vai grāmatas novietošanai. Emocionālo iespaidu iespējams radīt ar detaļām – krāsainiem plediem, spilveniem, mīkstiem paklājiņiem, ziediem un nelieliem interjera priekšmetiem.

Uzglabāšana

Nav jau arī tā, pilnībā jāatsakās no papildu glabāšanas vietu ierīkošanas uz balkona. Piekaramie plaukti, sienas statīvi neaizņems daudz vietas, toties uz tiem varēs novietot nelielas lietas. Vēl ir ir vērts atcerēties, ka arī atpūtai domātās mēbeles var apvienot vairākas funkcijas. Sēžamkrēsls ar lādi uzglabāšanai, dīvāns ar izvelkamu atvilkni ļauj apvienot gan atpūtas gan uzglabāšanas funkcijas.

Avots: bonava.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas