Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu  būvniekiem tika uzdots  novērst nepilnības  atbilstoši noteikumiem Ziņas

Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu būvniekiem tika uzdots novērst nepilnības atbilstoši noteikumiem

Otrdiena, 8 augustā, 2017

Rīgas pilsētas īpašuma komitejas speciālisti kopā ar Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālistiem un arhitektiem apsekoja vairākas Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes, kurās šobrīd norit energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi, lai saprastu, kā norit darbi un vai tie tiks pabeigti noteiktajos termiņos.

Neskatoties uz to, ka vairākās Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs darbs vēl nav atsācies un tajās neatrodas bērni, apsekojot virkni iestāžu, kurās šobrīd norit dažāda veida būvniecības darbi, eksperti konstatēja, ka būvdarbu veicēji pavirši ievēro kārtību savās darba vietās. Tajās ir izmētāti dažādi būvgruži un būvniecības darbam nepieciešamie materiāli un nav ievērotas elementāras darba organizācijas prasības. Šodien kopā ar atbildīgiem speciālistiem būvniekiem tika uzdots novērst šī nepilnības nedēļas laikā un sakārtot darba vidi atbilstoši noteikumiem.

Šobrīd 33 Rīgas pirmskolas izglītības iestāžu fasādēm pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma tiek veikti ēkas energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi. Uz katras pirmsskolas izglītības iestādes fasādes top Latvijas Mākslas akadēmijas studenta vai profesionāla mākslinieka, dizainera, arhitekta unikāls monumentālās glezniecības mākslas darbs.

Apsekojot darbus, bija novērojams, ka atsevišķās pirmsskolas izglītības iestādēs nebija arī pietiekams darbinieku skaits, lai būvdarbus pabeigtu termiņā - sākoties jaunajam mācību gadam. Būvnieki to skaidroja gan ar finansējuma nepietiekamību, gan ar būvniecības nozarē valdošo darbaspēka trūkumu.

Rīgas pašvaldība šo projektu īstenošanai ir saņēmusi ERAF līdzfinansējumu. Lai šo finansējumu pašvaldība saņemtu, ir jāievēro virkne procedūru un jāsaņem dažādu institūciju saskaņojumi. Tam visam ir nepieciešams zināms laiks, kas pašvaldībai ir iekavējis ERAF līdzfinansējuma saņemšanu. Bet jau tuvākā laikā tas tiks atrisināts un būvdarbu veicēji saņems līgumos noteikto finansējumu.

Rīgas pilsētas pašvaldība šobrīd 31 Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē īsteno ERAF projektu “Kompleksi energoefektivitātes pasākumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs”. Projekta mērķis ir bērnudārzu ēkās paaugstināt energoefektivitāti un samazināt primārās enerģijas patēriņu, tādejādi samazinot pašvaldības izdevumus par siltumapgādi. Vienlaikus tiks uzlabots ēkas vizuālais izskats un klimats iekštelpās, radot komfortablu vidi iestādes audzēkņiem un personālam. Arī pilsētvide iegūst estētiski jaunus objektus. Savukārt divos bērnudārzos būvdarbi tiek veikti tikai par pašvaldības līdzekļiem. Rīgas pilsētas pašvaldība kopumā šo projektu īstenošanai izlietos 8 255 973,40 eiro lielu finansējumu no kuriem 5 816 464,16 eiro ir ERAF līdzfinansējums, bet gandrīz 30% ir pašvaldības budžeta līdzekļi – 2 439 509,22 eiro.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 11 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas