VDI būvobjektos visbiežāk konstatētie pārkāpumi Ziņas

VDI būvobjektos visbiežāk konstatētie pārkāpumi

Trešdiena, 9 augustā, 2017

Valsts darba inspekcijas (VDI) apsekojumos pārkāpumi iedalāmi divās tipiskās grupās - nedrošs darbs tranšejās un individuālo aizsardzības līdzekļu nelietošana, informēja inspekcijas pārstāve Megija Ekkerte.

Viņa norādīja, ka, sākoties ielu remontdarbiem, VDI veikusi vairākus desmitus apsekojumu objektos, kur notiek ceļu būvdarbi, un kopumā šādos būvobjektos konstatēti pārkāpumi darba aizsardzības jomā gan no darba devēju puses, gan darbinieku puses.

Pēc Ekkertes paustā, bieži tiek konstatētas situācijas, kad darbinieki veic darbu, atrodoties tranšejā, bet to sienas nav nostiprinātas ar vairogiem, tāpēc darbinieki ir pakļauti apbēršanas riskam. Savukārt, runājot par individuālās aizsardzības līdzekļiem, biežāk raksturīga vieglprātīga attieksme no darbinieku puses, proti, netiek lietoti darba devēju izsniegtie drošības līdzekļi, piemēram, aizsargķiveres, austiņas dzirdes aizsardzībai, respiratori, cimdi un citi.

Ņemot vērā līdz šim konstatēto, VDI tuvākajā laikā akcijas veidā īstenos vēl papildus uzņēmumu pārbaudes, lai pārliecinātos par darba aizsardzības un darba tiesisko normu ievērošanu, veicot ceļu remontdarbus. Vienlaikus VDI vērš uzmanību, ka tā nekontrolē un neuzrauga darba vietu aprīkošanu uz ceļiem.

Avots: aprinkis.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 22 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas