5 vertikāli izveidoti dārzi, kuri liks jums atskatīties Dārzs

5 vertikāli izveidoti dārzi, kuri liks jums atskatīties

Otrdiena, 8 augustā, 2017

Visā pasaulē šobrīd arvien populārāki kļūst vertikālie dārzi, kas rotāja garlaicīgās un pelēcīgās mājas ar iedvesmojosu un pasakainu skatu. Mēs pievienojām 5 vienus no iespaidīgākajiem dārzu interjera un eksterjera projektiem, kuriem esot blakus, liekas pat elpot kļūst vieglāk.

Zaļa fasāde parīzē: Musée du Quai Branly. Muzeja ēkas fasādes laukums aizņem 800 kvadrātmetrus, uz kuriem Patrick Blanc spēja organiski novietot 15 000 augus. 

Mehiko centrā viesnīcā ir izveidots Cherem Serrano Arquitectos projekts. Pagalma daļā izveidotās eku sienas dizains palīdz uzturēt svaigumu un sautu, ka esi tuvāk dabai. 

Ziemeļu klimatā zaļas sienas uz ielām ne vienmēr ir iespējams izveidot dzīvē, bet nekas jau netraucē tās izveidot iekštelpās. Del Amo Fashion Center Kalifornijā, Terensē var tiešām palielīties ar lielisku zaļo sienu, ko dekorējis arhitekts Habitat Horticulture. Dekorēts kā zālājs un tam pa vidu citu augu dobes, kas veido patīkamu atmosfēru dārzā.

Vertikālu dārzu var izveidot arī dzīvoklī. Ukraiņu dizaineru studija Ki Design Studio izveidoja zaļu sienu tieši divstaāvu dzīvoklī, vēsturiskā ēkā, kas celta 1917. gadā. Ja vē piebilst, ka šim dzīvoklim ir izbūvēta truba kā akvaparkā, lai nolaistios lejā no otrā stāva, tad izklausās kā bērnu sapņu piepildījums. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 9 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas