Noslēgumam tuvojas tilta būvniecības darbi Suntažos Ziņas

Noslēgumam tuvojas tilta būvniecības darbi Suntažos

Piektdiena, 4 augustā, 2017

VAS “Latvijas Valsts ceļi” informē, ka nobeigumam tuvojas tilta pār Mazo Juglu pārbūve 47,7. km uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) Suntažos.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ieva Niedra informē, ka jaunā tilta būvdarbus un vecā tilta atjaunošanas būvdarbus veic Latvijas-Lietuvas kopuzņēmums SIA “Viadukts”. Darbi tika uzsākti pagājušā gada 3. oktobrī.
Līdz šim uzņēmums jau veicis jaunā tilta būvniecības darbus, 900 metrus garā posmā ir iztaisnota arī autoceļa trase, kā arī atjaunots vecais tilts, kas turpmāk paredzēts tikai gājējiem. Vecajam tiltam izbūvēta jauna hidroizolācija, ceļa segums, jaunas margas, remontēti gala balsti un sijas. Tilta galos paredzēts izvietot granīta stabus, lai ierobežotu transportlīdzekļu kustību pār to. Vecais tilts būvēts 1959. gadā, bija sliktā tehniskajā stāvoklī un ar ierobežotiem gabarītiem.

Projekta ietvaros uz reģionālā autoceļa Inciems—Sigulda—Ķegums (P8) pārbūvētas arī divas autobusu pieturas. Tāpat izbūvēta gājēju ietve visa posma garumā un ierīkots apgaismojums.
Līgumā noteikts, ka darbi jāpabeidz līdz šī gada 18. septembrim, bet VAS “Latvijas Valsts ceļi” paredz, ka darbus varētu pabeigt ātrāk.
Būvdarbu izmaksas ir 897 101,80 eiro (ar PVN), tie segti no valsts budžeta līdzekļiem.

Avots: ogre.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas