Būvniecība Mežaparkā: daļēji slēgta centrālā aleja, uzstādīts žogs Ziņas

Būvniecība Mežaparkā: daļēji slēgta centrālā aleja, uzstādīts žogs

Sestdiena, 29 jūlijā, 2017

Jau vairākus mēnešus centrālā aleja, kas no Mangaļiem ved uz Mežaparku, ir kļuvusi par būvlaukumu: tiek veikti vērienīgi Lielās Estrādes rekonstrukcijas darbi un pārbūvēti tās teritorijai pieguļošie ceļi. Taču daudzi atpūtnieki ignorē aizlieguma zīmes, kas atrodas šajā teritorijā, tāpēc īpaši bīstamās vietās nācies uzstādīt barjeras.

Būvdarbi sākušies jau pavasarī. Un tāpēc, iebraucot Mežaparkā (pie barjeras) gandrīz uz katra otrā koka Mežaparka centrālajā alejā (posmā no Ostas prospekta līdz Lielajai Estrādei) uzstādītas aizlieguma zīmes. Atpūtnieku ērtībām tika izveidotas divas meža takas, pa kurām no vienas puses ir iespējams piekļūt Ķīšezera pludmalei, no otras – pie bērnu rotaļu laukuma. Neskatoties uz to, cilvēki turpina doties pa aleju. Viņus neapturēja pat apsargu aizrādījumi, aicinot atpūtniekus būt uzmanīgākiem un izvēlēties drošāku ceļu.

Sarežģīta situācija izveidojusies ceļu krustojumā, kas ved līdz bērnu laukumam. Aizlieguma zīmes neievēro ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, kuri šad tad izskrien uz alejas. Jā, agrāk tā bija paredzēta kājāmgājējiem un velobraucējiem. Tagad pa to regulāri pārvietojas celtniecības kravas auto.

Tāpēc Rīgas domes Īpašuma departaments bez ceļazīmēm, kuras ved uz bērnu laukumu, ir uzstādījuši lielu norobežojumu ar plakātiem, kas brīdina par aizliegumu pārvietoties kājāmgājējiem un velosipēdistiem. Tāpat ir iespējams atrast vizualizāciju, kas parāda, cik ilgi turpināsies Lielās estrādes rekonstrukcijas darbi.

Mēs lūdzam vecākus ar bērniem, kā arī citus atpūtniekus pret šiem darbiem attiekties ar sapratni un apzināties, ka būvlaukums nav vieta pastaigām, kur pakļaut briesmām sevi un savus bērnus. Vēl jo vairāk, par nepiederošu personu atrašanos būvlaukumā ir paredzēta administratīvā atbildība.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas