DECEMBRĪ SILTUMENERĢIJAS TARIFS BŪS PAR 10 PROCENTIEM MAZĀKS NEKĀ PĒRN! Ziņas
Foto: riga.lv

DECEMBRĪ SILTUMENERĢIJAS TARIFS BŪS PAR 10 PROCENTIEM MAZĀKS NEKĀ PĒRN!

Pirmdiena, 12 decembrī, 2016

Pieaugot dabasgāzes tirdzniecības cenai, AS „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas tarifs no šī gada 1.decembra nedaudz palielināsies, salīdzinot ar novembri, un būs 42,54 EUR/MWh bez PVN.  Tomēr, neraugoties uz to, tas joprojām būs par 10% mazāks, nekā aizvadītā gada decembrī, kad tas bija 47,18 EUR/MWh bez PVN. 


Sagaidāms, ka janvārī un februārī siltumenerģijas tarifs paliks nemainīgs 42,54 EUR/MWh bez PVN.

Siltumenerģijas tarifs decembrī, kā arī prognozes janvārim un februārim noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” šī gada 9.decembrī publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” - par dabasgāzes tirdzniecības cenu decembrī, prognozi janvārī un februārī 170,74 EUR/tūkst.nm3.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2013.gada 29.maija lēmumam Nr.89 „Par akciju sabiedrības „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem”, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, attiecīgi var samazināties vai palielināties siltumenerģijas tarifs.

Siltumenerģijas tarifs decembrī joprojām Rīgā ir mazākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā,

Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.AS „RĪGAS SILTUMS” ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lvinformē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS „Latvijas Gāze” publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē