Liepājā pavasarī plāno sākt jahtu ostas būvniecību Ziņas

Liepājā pavasarī plāno sākt jahtu ostas būvniecību

Piektdiena, 12 janvārī, 2018

Līdz gada beigām Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde plāno izsludināt iepirkumu procedūru par Liepājas jahtu ostas būvprojektu pilnā sastāvā, lai pavasarī varētu uzsākt būvniecību. 2017. gada jahtu sezona bija līdzīga kā iepriekšējos gados un Liepājas ostu apmeklēja 327 jahtas, portālam ziņoja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Liepājas jahtu ostas vadītājs Kārlis Kints apliecina, ka jahtu skaits pēdējos gados ir līdzīgs. "Katru gadu pamainās reģioni. Ja 2016. gadā vairāk bija jahtas no Skandināvijas valstīm, tad šogad dominēja Polija, Lietuva. Bija arī jahtas, kas ceļo ar Francijas, Itālijas, ASV, Zviedrijas un citu valstu karogiem. Īpaši varētu pieminēt jahtu no Austrālijas."

2017. gada sezonā īpašs notikums bija četru burinieku ierašās pa ceļam uz Klaipēdas burinieku regati. Burinieku apkalpes locekļi (129 cilvēki) apskatīja Liepāju, bija gandarīti par redzēto un solīja arī nākamajā gada paviesoties mūsu pilsētā. Kā pastāstīja LSEZ pārvaldes Drošības, aizsardzības un vides daļas vadītājs Kaspars Poņemeckis, tiek strādāts, lai arī nākamajos gados burinieki apmeklētu Liepāju un jau savlaicīgi iekļautu mūsu jahtu ostu savā maršrutā. Lai veicinātu burinieku ienākšanu Liepājas jahtu ostā jau šobrīd ir noteikta ostas maksas atlaide tiem buriniekiem, kuru ceļošanas mērķis ir labdarība vai apmācības.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde Liepājas jahtu ostu savā pārvaldībā pārņēma 2015. gada maijā ar ieceri pilnveidot servisu un attīstīt Jahtu ostu, gan piesaistīt vairāk jahtu, kas sezonas laikā kuģo Baltijas jūrā, gan attīstot infrastruktūru.

2017. gadā INTERREG programmas "Labāks jahtu ostu tīkls" ietvaros turpinājās investīciju projekts ar mērķi modernizēt Liepājas jahtu ostu. No INTERREG programmas saņemts finansējums, aptuveni 450 tūkstošu eiro apmērā. Īstenošanas termiņš ir līdz 2018. gada nogalei.

Projekta ietvaros paredzēta jahtu centra ēkas būvniecība, kurā tiks izvietots birojs, apmeklētāju dušas, tualetes un veļas mazgātava, esošās piestātnes Nr. 80; 81 rekonstrukcija un aprīkošana un jaunu peldošo piestātņu (pontonu) iegādi un uzstādīšanu.

Avots: liepajniekiem.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas