10 Veidi kā radoši iekārtot mājas bibliotēku Aktuālie padomi

10 Veidi kā radoši iekārtot mājas bibliotēku

Pirmdiena, 26 septembrī, 2016

Vai jums patīk lasīt un ir liela grāmatu kolekcija, kurām nepietiek vietas un ir nepieciešama atsevišķa telpa? Vai jūs  esat kārs, lai izbaudītu labu atpūtu  mierīgā, klusā telpā, lai pazustu no pasaules un izbaudītu labu mirkli miera un literatūras?

Mājas bibliotēka  ir laba  vieta mājā .

Tā vienmēr ir bijusi uzskatāma ekstra.  Mūsdienās mājas bibliotēkas paliek aizvien populārākas un mājas ofisi bieži dala vietu ar bibliotēku.  Nav nepieciešams milzīga telpa vai speciāla istaba, lai izveidotu bibliotēku.

Šeit ir 10 padomi, kā izveidot patīkamu mājas bibliotēku.

1.) Izvēlies bibliotēkas vietu Atkarībā no mājas izkārtojuma un cik plaša telpa ir, izvēlies telpu, kas nav skaļa un ir viegli caurstaigājama.  Ideāli ir ja istabai ir durvis, vai tas ir  plašs istabas stūris  vai arī viesu guļamistaba.

2.) Novērtē cik daudz grāmatas Tev ir Dažiem  bibliotēka  ir, lai  varētu mierīgi un netraucēti lasīt savas iemīļotās grāmatas . Saprotiet cik daudz jums ir grāmatu un pārdomājiet vai grāmatu plaukti nepieciešami no grīdas līdz griestiem.  Ja jums ir maza grāmatu kolekcija, tad labāk izvēlēties atvērtā tipa plauktus, kas dos moderna dekora piesitienu jūsu mājā.

3.) Izvēlies krāsas  Pagātnē bibliotēkas bieži bija tumšās krāsās. Mūsdienās bibliotēku saimnieki  izvēlas gaišas un spilgtas krāsas vai arī dziļus krāsainus tradicionālus dekorus. Izvēlies krāsas, kas atspoguļo tevi un palīdz tev un tavai ģimenei atpūsties.  

4. ) Mēbeļu izvietojuma plans  Visas bibliotēkās ir  nepieciešama vieta, kur sēdēt. Atkarībā no vietas, jaizsecina cik daudz krēslu, dīvānu galdu un lampu nepieciešams, lai telpa būtu mājīga. Ja bibliotēka domāta tikai dažiem cilvēkiem, tad daži lielizmēra krēsli  būs lieliski.  Neaizmirstiet nodrošināt apgaismojumu.

5.) Pārliecinieties, lai grāmatu plaukti ir droši Tā kā grāmatplauktiem nepieciešams noturēt lielu svaru, pārliecinieties vai tie ir pareizi  un stingri nostiprināti ar atbalsta sienu palīdzību. Ja jūs neesat drošs,  kā pārbaudīt plauktu izturību, tad iesakām nolīgt meistaru., kas pārbaudīs sienu izturību.

6.) Ofisa apvienošana ar bibliotēku Ja vēlaties ofisu apvienot ar mājas bibliotēku, tad jums jaatbild uz dažiem jautājumiem. Sākumā ieteicams izvērtēt kādas funkcijas jāpilda gan bibliotēkai, gan ofisam. Vai vairāki cilvēki varēs šo telpu izmantot vienlaicīgi? Vai telpa atļauj izvietot datoru, printeri, faksu un citus piederumus? Vai telpa ir pietiekami plaša, lai to sadalītu?Atbildiet uz šiem jautājumiem, lai saprastu, vai ir iespējams apvienot bibliotēku ar ofisu.  

7.) Uzstādiet pareizu apgaismojumu Apgaismojums bibliotēkā ir svarīgs.  Iespējams, ka dienā dabīgā gaisma ir pietiekama lasīšanai. Vakaros nepieciešams galda lampas un griestu apgaismojums. Kā akcents var būt  sienas gaismas ķermeņi. Apsveriet iespēju griestu gaismekli pievienot mazliet tumšāku, lai istabu padarītu daudzpusīgāku, tas radīs patīkamu sajūtu spēlējot galda spēles ar karstu šokalādes krūzi  rokās.

8.) Pārliecināties ka grīdas segums atbalsta slodzi Tikpat svarīgi kā sienas smaguma noturēšanai, vienlīdz svarīgs ir arī grīdas segums. Ja neesat pārliecināts, plānojiet  mājas bibliotēkā pirmajā stāvā vai pagrabstāvā.  

9.) Papildus vieta grāmatām Ja vieta ir limitēta, izmanto pilnā garumā sienu  ar plauktiem grāmatu uzglabāšanai. Neaizzmirsti izmantot arī vietu virs durvīm, tā ir kā papildus telpa.

10) Maksimizē skatus Bibliotēkas nevajadzētu padarīt par tumšām vietām . Kuram gan nepatīk lasīt un pasapņot skatoties pa brīnišķīgu skatu? Liels logs telpā ienesīs dabisko gaismu un atraisīs jūsu radošo  domāsānu, kamēr lasāt un izbaudāt grāmatu. Mājas bibliotēkas nav domātas tikai grāmatu entuziastiem. Daži bibliotēku izmanto atpūtai un lai attīstītu prātu. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē